Kehamilan merupakan satu saat yang paling indah dan ingin dirasai oleh semua wanita betul tak? Walaupun ramai yang nak merasai pengalaman mengandung ni tetapi tak ramai yang tahu apa yang perlu diambil sebelum mengandung dan ketika mengandung terutamanya dari segi nutrisi dan kesihatan diri bagi memastikan kandungan kita nanti sihat. Dalam entry kali ini Adaa ingin kongsikan nutrisi yang wajib ibu-ibu ambil seperti mana yang telah dicadangkan oleh pakar nutrisi yang turut terkandung dalam Set Mengandung Shaklee beserta Harga Set Hamil Shaklee. Bukan apa, set mengandung Shaklee ni telah menjadi pilihan utama ramai ibu-ibu di serata dunia jadi Adaa pasti anda juga pasti nak cuba.

Harga Set Hamil Shaklee

VITAMIN IBU HAMIL

 

Lazimnya, ibu-ibu mula mengambil vitamin prenatal sebaik sahaja disahkan mengandung kan? Bila pergi ke hospital, doktor akan beri vitamin ibu hamil trimester 1 dulu buat permulaan seperti asid folik. Selepas tu bila jumpa lagi untuk pemeriksaan seterusnya doktor akan tambah lagi mengikut keadaan ibu dan bayi.

Mengikut pengalaman adik beradik dan kawan-kawan Adaa, sekiranya anda pergi ke hospital kerajaan, anda akan diberikan Obimin untuk ibu mengandung sebaik sahaja memasuki trimester kedua selain daripada asid folik tadi. Obimin ini merupakan multivitamin yang boleh membantu melengkapkan nutrisi ibu mengandung kerana ianya mengandungi:

  1. Vitamin A
  2. Vitamin B1
  3. Vitamin B2
  4. Vitamin B6
  5. Vitamin B12
  6. Vitamin C
  7. Vitamin D
  8. Niacinamide
  9. Pantothenic Asid
  10. Folic Acid
  11. Iron
  12. Calcium
  13. Copper
  14. Iodine

Ia boleh membantu mengelakkan anemia, keletihan, masalah saraf dan membekalkan nutrisi tambahan bagi ibu mengandung.

Tetapi, tak semua hospital bekalkan obimin ni. Ada juga yang membekalkan multivitamin dari jenama lain. Macam Adaa sendiri, ketiga-tiga kali mengandung, adaa ke hospital swasta dan pada kehamilan pertama, doktor akan bekalkan asid folik, kalsium dan multivitamin macam hospital kerajaan juga cuma jenama berbeza.

Pada kehamilan kedua dan ketiga, adaa memang dah amalkan suplemen Shaklee. Jadi sebaik sahaja mengandung, Adaa beritahu doktor semua vitamin yang Adaa ambil pada doktor pakar dan mereka sangat menyokong pengambilan Set Mengandung Shaklee ni dan minta Adaa teruskan sehingga selepas melahirkan anak dan menyusukan anak. Sebab apa? Sebab set ini lengkap dengan semua nutrisi yang diperlukan bagi seorang ibu yang sedang mengandung.

Terdapat 6 Vitamin yang ibu-ibu WAJIB amalkan sebelum dan sepanjang kehamilan:

Harga Set hamil Shaklee 1

Inilah 6 nutrisi yang ibu-ibu WAJIB ambil sebelum dan sepanjang kehamilan. Dalam entry Adaa, VITAMIN TERPENTING KETIKA MENGANDUNG, Adaa ada terangkan panjang lebar tentang bila dan kenapa ibu-ibu wajib amalkan vitamin seperti yang ada dalam set mengandung Shaklee ni.

” Kak, perlu ke ambil semua ni?”

Ya, perlu. Kita sedang membesarkan seorang manusia dalam rahim kita. Bukan senang dan ini tanggungjawab yang besar. Jadi, kita perlu lakukan yang terbaik, berikan yang terbaik untuk anak kita. Mak mana yang tak sayang anak kan? Jadi, bila bab kesihatan, tumbesaran anak dan kesihatan diri kita sendiri, jangan sesekali berkompromi. Ikut nasihat doktor dan pakar nutrisi.

 

HARGA SET HAMIL SHAKLEE

 

Ok, bila bicara tentang harga, ramai mula kecut perut. Wahai ibu-ibu sekalian, kesihatan, tumbesaran bayi dan kita sendiri amat penting dan bukan semua orang dapat melalui pengalaman berharga ni dan bukan selalu juga kita ni mengandung. Jadi, bila mengandung ni berikan yang terbaik, nutrisi yang terbaik. Buat pilihan terbaik. Jangan cepat sangat kecut perut sebab harga set hamil Shaklee ni tak mahal pun.

Set hamil shaklee ni terbaik ke?

 

Hanya yang dah rasa akan tahu dan faham. Setakat ini, set ini telah menjadi pilihan ramai ibu-ibu. Malah ada yang mengambil set ini pada setiap kehamilan. Shaklee memang terkenal dengan reputasi yang baik dan syarikat nutrisi NO 1 di US. Doktor Pakar Puan yang adaa temui semuanya juga sangat setuju dan menyokong pengambilan set Shaklee ni. Bukan seorang ya, tapi ramai sangat doktor. Jadi, fikirkan dan buat pilihan bijak.

Bab harga pula, satu set hamil Shaklee ini harganya hanyalah RM608. Ya, harga yang tak setimpal dengan kualiti. Kualitinya jauh lebih tinggi tau. Harga yang sangat murah jika dibandingkan dengan khasiat yang anda dan bayi akan dapat. Dan set ini juga bukan untuk sebulan tau.

  • VITALEA- 120 biji/ 2-4 bulan
  • B-COMPLEX- 120 biji/ 4 bulan
  • VITAMIN C – 180 biji/ 6 bulan
  • OSTEMATRIX- 120 biji/ sebulan
  • OMEGA- 90 biji / sebulan
  • ESP- 850g/ sebulan- sebulan setengah

(untuk harga individual boleh rujuk HARGA PRODUK SHAKLEE)

Berbaloi? Lebih daripada berbaloi. Nak lebih berbaloi, sila mendaftar sebagai ahli Shaklee. Anda akan dapat nikmati harga set hamil Shaklee yang jauh lebih murah. Lebih banyak kelebihan yang anda dapat selain potongan harga lebih 25%!

Jadi, ibu-ibu dah buat pilihan? TESTIMONIAL SET MENGANDUNG SHAKLEE

Sekiranya terdapat sebarang soalan, ingin membuat pesanan, sila hubungi kami segera.

HUBUNGI KAMI

Sekiranya anda ingin membuat pertanyaan mengenai produk Shaklee, konsultasi atau pembelian produk, boleh hubungi kami segera. 

Kami juga membuka peluang untuk anda menyertai team kami yang berpengalaman lebih 21 tahun sebagai rakan niaga dan memulakan perniagaan Shaklee anda sendiri. Jom jadi jutawan sihat!

Pin It on Pinterest

Share This