Kita bagi ulangkaji dulu video YOUTH yang sangat menggoda jiwa raga tu. Korang cerewet tentang produk penjagaan kulit? Mestilah kan. Silap pakai, terus muka lawa jadi seram. Setiap orang inginkan yang terbaik untuk diri sendiri. Jadi, sebelum beli sesuatu produk, memang biasa kita cari sebanyak info yang mungkin bagi memastikan pilihan kita tepat. Kena jadi pengguna yang bijak kan. Untuk YOUTH, Adaa tahu semua ingin tahu lebih tentang YOUTH ni. Mungkin anda ada banyak soalan yang ingin ditanya. Kalau nak tanya, boleh tulis dibahagian komen ya. Sementara itu Adaa akan kongsikan beberapa soalan lazim mengenai YOUTH.
YOUTH

SOALAN LAZIM MENGENAI YOUTH

 

S: Lazimnya, produk penjagaan kulit diformulasi mengikut jenis kulit. Kulit berminyak lain produknya, kulit kering lain produk nya. Youth hanya didatangkan dalam satu jenis. Adakah ianya sesuai dengan semua jenis kulit?

J: Ya, produk terbaru Shaklee ini sesuai untuk semua jenis kulit. Kajian telah dijalankan terhadap 100 orang kaukasian dan Asia yang mempunyai pelbagai jenis kulit dan masalah kulit seperti jerawat, jeragat, kedutan, parut dan sebagainya. Dari ujian tersebut menunjukkan semua 100 orang sesuai menggunakan produk ini dan mendapat kesan yang sangat positif.

Bagi ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM, buat masa ini Shaklee telah menghasilkan dua jenis iaitu LIGHT & RICH. Bagi mereka yang mempunyai kulit lebih kering, bolehlah menggunakan yang RICH. Walau bagaimanapun, buat masa ini hanya LIGHT sahaja dipasarkan mulai Mac dan mengikut mereka yang telah menggunakan LIGHT, walaupun kulit mereka terlalu kering, krim malam LIGHT ini sudah cukup baik bagi memastikan kulit mereka kekal hidrat dan lembap. Jadi, tak perlu risau.

 

S: Adakah produk ini mengandungi pengawet?

J: Pertama, setiap produk kecantikan haruslah mempunyai pengawet. Jika produk tidak diawet dengan baik, bakteria akan mudah membiak dan ini hanya akan memburukkan keadaan kulit anda. Produk homemade sekalipun pasti menggunakan pangawet. Bezanya adakah pengawet yang digunakan selamat atau tidak.

Kedua, Ya, seperti yang adaa terangkan diatas, produk kecantikan wajib ada pengawet bagi memastikan keselamatan produk tersebut. Youth tidak mengandungi pengawet berbahaya seperti paraben dan fomaldehid. Shaklee menggunakan phenoxyethanol sebagai bahan pengawet. Bahan ini lazim digunakan dalam kosmetik yang selamat. Jumlah yang digunapakai juga adalah jauh lebih rendah dari kadar yang ditetapkan oleh pihak berwajib. Seperti yang Adaa katakan tadi, Shaklee memegang prinsip; SELAMAT, BERKESAN, SEMULAJADI untuk setiap produk mereka. Jadi setelah 8 tahun kajian demi kajian demi kajian dijalankan oleh para pakar kosmetik antarabangsa serta saintis terkemuka, inilah produk yang paling hampir dengan SEMULAJADI yang berjaya dihasilkan. Bukan itu sahaja, ia juga lebih BERKESAN berbanding produk yang menggunakan bahan kimia! Shaklee tidak akan mengeluarkan produk terbaru selagi ianya tidak terjamin selamat. Malah selama 8 tahun yang lepas, CEO shaklee sendiri bersama isteri beliau mencuba produk yang dihasilkan. Setelah berpuas hati barulah mereka lancarkan untuk penjualan.

 

S: Adakah ianya selamat digunakan oleh ibu menyusu dan mengandung?

J: Ya, ianya 100% selamat.

 

S: Ada yang mengatakan Vitamin A tidak selamat diambil oleh ibu mengandung dan ibu menyusu. YOUTH ACTIVATING SERUM mengandungi Vitamin A. Jadi, adakah ianya tidak sesuai?

J: Pertama, Vitamin A akan memberikan kesan yang tidak diingini sekiranya diambil dalam kadar yang berlebihan daripada yang telah ditetapkan sebagaimana yang dinyatakan oleh pihak WHO

Bagi wanita hamil dos yang disarankan adalah 10,000-25,000 UI bergantung kepada keadaan kesihatan mereka. Lebih daripada 25,000 UI adalah tidak digalakkan.

Kedua, regulasi atau peraturan tersebut adalah untuk Vitamin A yang diambil secara oral.

Kajian telah menunjukkan, penggunaan topikal vitamin A iaitu penggunaan secara luaran seperti produk kosmetik adalah selamat dan tidak langsung masuk kedalam darah. Jadi ianya dijamin selamat bagi ibu hamil dan menyusu.

 

S: Radiance C+E tu akak guna sikit je, ada lebih separuh setiap kali akak buka kapsul tu. Boleh simpan untuk guna esok tak?

J: Ya, saya faham. Barang bagus, harga pun elok kan, tak baik membazir. Untuk kes sebegini, ya boleh sekiranya anda guna separuh hari ni dan separuh lagi esok. Tetapi lebih lama darupada itu adalah tidak digalakkan ya. Ini kerana setiap kapsul mengandungi 20% Vitamin C iaitu kepekatan yang paling tinggi dan hanya ada dalam produk Youth tau, dan lebih penting, ianya mudah teroksida. Jadi, jangan simpan lama-lama nanti dah tak efektif. Ala kak, separuh guna, separuh lagi sapu kat muka encik suami. Sama-sama muda nanti ūüôā

 

Ini adalah antara soalan yang sering ditanya. Ini pula penerangan lebih lanjut dari pihak Shaklee sendiri.

 

Jujur Adaa katakan, setelah 2 hari mengikuti segala penerangan, sains disebaliknya, kajian terperinci dan keputusan penggunaan produk yang disampaikan sendiri oleh En.Christ Kyrou dan pakar kecantikan antarabangsa, YOUTH merupakan produk yang sangat berkesan dan selamat.

Christ Kyrou merupakan Naib presiden Pembangunan dan Penyelidikan di Shaklee Corporation dan juga Ketua Saintis disebalik pembangunan rangkaian produk YOUTH. Sebelum beliau menyertai Shaklee, beliau telah mengetuai program pembangunan penjagaan kulit dalam Research & Development bagi syarikat gergasi Fortune 500. Beliau juga mempunyai pengalaman 20 tahun dalam bidang kecantikan dan pembangunan produk kosmetik. Jadi, mendengar sendiri penerangan dari beliau yang terlibat secara langsung dari A-Z dalam penghasilan produk YOUTH ini cukup meyakinkan Adaa. Adaa juga cerewet dalam pemilihan produk disebabkan kulit yang sensitif. Tetapi dengan produk terbaru Shaklee ini Adaa yakin 100% yang ianya SELAMAT & BERKESAN.

Belum pernah lagi ya ada syarikat kosmetik yang berani jamin produk mereka berkesan 100%. Inilah kali pertama, bukan kami, tetapi Shaklee sendiri menunjukkan bukti dan jaminan bahawa produk mereka 100% berkesan. Sebab itulah produk ini menjadi fenomena dalam sekelip mata mengalahkan produk terkemuka lain di US dan Eropah.

APA YANG WANITA MAHUKAN?

 

Produk yang selamat tapi nak berkesan dengan cepat. Ya memang ada produk yang selamat seperti produk homemade yang menggunakan bahan semulajadi dan organik tetapi mengambil masa untuk nampak kesan.

Dipasaran terdapat lambakan produk yang menjanjikan kesan seawal 7 hari, 2 hari tetapi penuh dengan bahan kimia bahaya. Jadi bagaimana?

Inilah penyelesaiannya. Produk terbaru Shaklee ini memberikan anda  produk yang bukan sahaja SELAMAT, malah BERKESAN dalam jangkamasa yang singkat. Menakjubkan!

Anda yakin dengan Shaklee? Buat pilihan yang tepat dan bertukar kepada jenama yang lebih selamat!

Bagi yang ingin mendapatkan YOUTH mulai MAC ini, boleh hubungi Adaa segera sekarang bagi menempah set anda sebelum terlambat. Pelbagai hadiah menarik disertakan dengan pembelian set penjagaan kulit ini hanya untuk anda. Jangan terlepas!

Untuk lebih info dan testimoni boleh rujuk SINI

KAMI PENGEDAR SHAKLEE ANDA!

Produk Shaklee hanya boleh didapati melalui HQ, Cawangan di setiap negeri dan melalui Shaklee Independent Distributor yang sah sahaja (itu kami!). Selain daripada itu, ianya tiada kaitan dengan pihak Shaklee. Shaklee tiada stokis, tidak ada sebarang e-commerce  platform selain www.Shaklee2u.com. Dapatkan Shaklee dari sumber yang sah!

PENGHANTARAN & COD

Kami menggunakan khidmat Pos Laju, Gdex dan Citylink untuk penghantaran produk. Produk akan sampai kepada anda dalam 1-5 hari bekerja.

Kami juga sudi membuat COD bagi mereka yang tinggal berhampiran kawasan kami.

NAK JADI PENGEDAR MACAM KAMI?

Nak jana pendapatan dengan Shaklee bersama-sama team Adaa Inspiration Empire (AIE)? Kami menyediakan kelas secara online, mentor-mentor yang aktif dan berpengalaman serta jadual yang fleksibel. NIkmati bonus bulanan anda beserta banyak manfaat sebagai ahli Shaklee! Kami bersedia membantu anda! Ketahui manfaat sebagai ahli Shaklee! 

Service hour: 24 hours 7 days a week

Cod: Seremban, Ampangan, Kuala Pilah, Senawang, Seremban 2

Delivery: Seluruh Malaysia juga luar negara!

Pin It on Pinterest

Share This