PARUT JERAWAT

Selain masalah jerawat, masalah parut jerawat juga sangat membimbangkan ramai orang diluar sana baik lelaki mahupun wanita. Parut jerawat bukan sahaja membuatkan kulit kelihatan hodoh malah boleh mengganggu penampilan keseluruhan dan membuatkan kita kurang yakin. Tapi jangan risau, sebab Adaa akan kongsikan satu tips untuk menghilangkan parut jerawat anda.

CARA SEMULAJADI

 

Memang banyak petua di luar sana yang menggunakan bahan-bahan semulajadi. Contohnya:

  • Menggunakan gel lidah buaya atau aloevera
  • Menggunakan madu
  • Timun, kentang

Memang banyak petua turun temurun, Cuma kita rajin dengan tak lah nak buat

HILANGKAN PARUT JERAWAT DENGAN VITAMIN E

 

Walaupun banyak petua semulajadi ada diluar sana, tapi kali ni Adaa nak kongsikan satu sahaja tips iaitu menggunakan vitamin E. Tapi, petua ni berkesan untuk jerawat yang tidak terlalu teruk ya. Kalau digunakan pada muka yang berjerawat teruk, ianya mungkin membuatkan keadaan lebih buruk. Kalau yang teruk, bernanah, jerawat kronik, boleh baca entry adaa sebelum ni DISINI

Vitamin E is known to be effective against acne scars, but, studies have shown that it is more effective on mild acne, and its effects are limited for severe acne scars. In fact, in some cases, this vitamin is also claimed to have deteriorated the condition further, when applied on severe acne. – source

Bagaimana vitamin E boleh membantu menghilangkan parut jerawat?

 

Apabila kulit kita ditumbuhi jerawat, jerawat tersebut boleh menyebabkan kulit kita menjadi kering, merah dan sakit. Walaupun jerawat dah mengecut, ianya akan meninggalkan parut yang hodoh.

Vitamin E merupakan antioksidan yang sangat baik untuk kulit sehinggakan hampir semua produk kosmetik mengandungi vitamin E. Ianya mampu menjadikan kulit lebih lembap, lembut dan melancarkan pengaliran daran di kulit.

Vitamin E boleh diambil sebagai suplemen untuk membaiki kulit dari dalam. Ianya juga turut boleh disapu pada parut jerawat secara terus. Apabila digunakan pada kulit yang mempunyai parut jerawat, ia akan meningkatkan proses pembentukan tisu baru dan membantu pertumbuhan tisu baru yang lebih sihat bagi menggantikan tisu parut tadi. Apabila ia terbentuk, maka terhasillah kulit yang lebih lembut dan licin.

CARA MENGGUNAKAN VITAMIN E COMPLEX SHAKLEE PADA WAJAH

 

Tahukah anda?

Vitamin E Shaklee turut diperkaya dengan grape seed extract yang mempunyai manfaat tambahan untuk kulit.

Bagaimana nak menggunakan Vita-E Complex Shaklee untuk kulit?

 

  • Cuci muka dengan pencuci muka dan keringkan
  • Ambil sebiji Vitamin E dan cucuk dengan jarum untuk mengeluarkan minyaknya
  • Sapu pada parut jerawat dengan lembut (dap gently)
  • Ambil kapas untuk membuang lebihan minyak

 

Anda boleh lakukan setiap hari untuk kesan yang memuaskan! Senang kan?

Ingin tahu apa keistimewaan Vita-E Complex Shaklee berbanding yang ada dipasaran?

HUBUNGI KAMI

Sekiranya terdapat sebarang persoalan mengenai kesihatan dan nutrisi, berminat untuk mendapatkan Ebook kami atau anda berminat untuk memulakan perniagaan secara online dan menambah pendapatan, sila hubungi kami kerana kami menawarkan pelbagai peluang perniagaan untuk anda serta membantu anda untuk membina perniagaan anda.

Jom jadi jutawan sihat!

contact us

+60179329859

Email Me

Pin It on Pinterest

Share This