Muscadine Grape

Suka dengan anggur? Lepas kenali satu lagi jenis anggur ni anda pasti lebih jatuh hati. Muscadine Grape merupakan sejenis anggur liar yang mempunyai 20 kromosom iaitu lebih 1 kromosom berbanding anggur lain. Oleh sebab tambahan kromosom ini, muscadine grape telah menyediakan lebih banyak faedah kepada kesihatan, fungsi imun yang lebih tinggi dan sifat antioksidan yang lebih kukuh, Saiznya juga lebih besar tau, kira-kira sebesar bola golf! Muscadine grape membesar dalam persekitaran yang unik dan cahaya matahari yang kuat, oleh sebab itu ia mengandungi lebih banyak polifenol dan resveratrol.

 

KEISTIMEWAAN MUSCADINE GRAPE

Seperti yang Adaa nyatakan tadi, anggur ini berbeza dengan anggur yang biasa kita makan di Malaysia ni. Kenapa?

  1. Muscadine grape hidup dan membesar dalam cuaca dan keadaan yang tidak menentu dimana ianya boleh membunuh kebanyakan anggur lain tetapi tidak anggur ini.
  2. Ia lebih kuat, padat dengan antioksidan dan lebih kaya dengan nutrisi berbanding anggur lain.
  3. Muscadine grape mempunyai phytochemical yang sangat berbeza dengan anggur biasa dan oleh sebab itulah ianya sangat istimewa dan dapat memberikan lebih banyak manfaat kepada kesihatan.

Apa bezanya?

  • Ia mempunyai 20 kromosom berbanding hanya 19 kromosom pada anggur lain
  • Mempunyai kandungan resveratrol 6 kali lebih tinggi berbanding anggur biasa
  • Satu-satunya anggur yang mempunyai Ellegic Acid (sejenis asid fenol yang mempunyai aktiviti antioksidan yang sangat tinggi)
  • Lebih banyak serat berbanding nasi dan oat
  • 40  kali ganda lebih antioksidan berbanding anggur biasa!

Hebat kan? Bukan senang nak jumpa anggur ni. Dan oleh kerana keistimewaan yang Adaa nyatakan tadi, anggur ini telah menawarkan pelbagai manfaat kepada kesihatan dan kecantikan. Antaranya:

 

ANTI-KANSER

Pada tahun 1997, satu kajian yang diterbitkan dalam “Science” telah menunjukkan bahawa ia mempunyai aktiviti anti-karsinogenik yang bermaksud ia menghalang kejadian ketumbuhan. Ia juga mengandungi ellegic acid yang menghalang sel kanser.

 

KARDIOVASKULAR

Sekumpulan pengkaji dari Wake Forest University School of Medicine, Winston Salem, North Carolina mendapati bahawa polifenol antioksidan dalam muscadine grape mampu merehatkan dan meluaskan arteri. Ini dapat membantu peredaran darah yang lebih lancar.

 

ANTIOKSIDAN

Seperti yang dinyatakan sebelum ini muscadine grape sangat kaya dengan antioksidan. Kajian menunjukkan ia mempunyai lebih 88 antioksidan yang berbeza dan 43 daripadanya terkandung didalam bijinya. Sifat antioksidan yang tinggi ini membantu mengurangkan risiko sakit jantung, kanser, Alzheimer dan penyakit kronik yang lain.

 

PENGHADAMAN

Anggur ini sangat kaya dengan serat. Ini membantu proses penghadaman supaya lebih lancar, mengelakkan sembelit dan buasir.

 

BERAT BADAN

Bagi yang ingin menurunkan berat badan ketahap normal atau mengekalkan berat badan anda, ini ada satu berita gembira. Anggur ini kaya dengan serat dan air jadi ianya membantu anda berasa lebih kenyang tanpa penambahan kalori, kenyang lebih lama dan melancarkan proses penghadaman.

 

Ini merupakan antara kelebihan anggur ini. Selepas dilakukan kaji selidik tambahan, anggur hebat yang paling mustajab ini telah dikenalpasti mempunyai lebih banyak khasiat. Ahli sains bersama ahli sains lain dari Universiti Georgia telah membangunkan satu proses ekstraksi sejuk dan lembut untuk menjamin satu ekstrak bermutu tinggi dengan aktiviti biologi tertinggi seperti yang ditunjukkan dalam beberapa siri ujian makmal untuk anti-penuaan. Ahli sains Shaklee telah menggabungkan resveratrol ultratulen dengan ekstrak anggur hebat ini bersama Elderberry Eropah dan Lobak Ungu yang akhirnya bertanggungjawab dalam banyak tindakan unik antipenuaan selular Vivix.

Setelah Vivix menjadi salah satu produk terunggul Shaklee sehingga kini, kini Shaklee mengambil langkah setapak lagi dengan menggabungkan kehebatan muscadine grape dalam produk terbaru mereka Youth Skin Care yang bakal menemui anda MAC 2018 ini!

Nak tahu sehebat mana pula Youth Skin Care? Tunggu entry seterusnya ok?

HUBUNGI KAMI

Sekiranya terdapat sebarang persoalan mengenai kesihatan dan nutrisi, berminat untuk mendapatkan Ebook kami atau anda berminat untuk memulakan perniagaan secara online dan menambah pendapatan, sila hubungi kami kerana kami menawarkan pelbagai peluang perniagaan untuk anda serta membantu anda untuk membina perniagaan anda.

Jom jadi jutawan sihat!

contact us

+60179329859

Email Me

Pin It on Pinterest

Share This