Alfalfa

Alfalfa yang juga dikenali sebagai raja segala tumbuhan atau raja segala makanan ini sangat kaya dengan 1001 khasiat. Alfalfa mempunyai akar tunjang yang boleh mencecah sehingga 6 meter kedalam dan membolehkan ia menyerap pelbagai nutrien dari dalam tanah. Alfalfa membekalkan lebih 300 nutrien dan mineral termasuklah kalsium, fosforus, zat besi, magnesium, klorofil, bioflavonoid, mineral surih dan vitamin.

TAHUKAH ANDA?

Alfalfa complex merupakan Shaklee Formula Signature yang asalnya dibangunkan oleh Dr.Shaklee pada tahun 1950-an. Ia telah digunakan sejak lebih dari 2500 tahun oleh manusia. Kaya dengan protein, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia.

lecithin 2

KEISTIMEWAAN SHAKLEE

  • Diperbuat daripada tumbuhan  (Medicago sativa) yang ditanam secara organik di Antelope Valley, California yang bebas daripada pestisid, herbasid dan menggunakan baja kompos atau baja bebas kimia.
  • Medicago sativa memiliki gred yang paling tinggi dikalangan tumbuhan alfalfa.
  • Shaklee menuai disaat di puncak kematangan iaitu semasa berusia  2 tahun. Pada ketika ini akarnya boleh mencecah sehingga 20 kaki kedalam tanah untuk menyerap nutrisi.
  • Shaklee hanya menggunakan bahagian daunnya untuk menghasilkan tablet.
  • Daun yang matang kaya dengan klorofil. Ianya dikeringkan dengan udara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung didalamnya.
  • Daun-daun yang telah dikeringkan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet
  • Seluruh proses dijalankan dibawah pengawasan dan kawalan Shaklee yang sangat ketat dan teliti.
  • Setiap tablet mengandungi 300mg alfalfa
lecithin 3

MANFAAT UTAMA

 

MENCUCI HATI, DARAH DAN USUS Ini adalah makanan yang sangat tinggi alkali yang boleh membantu mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksik dalam badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.

MELAWAN ALAHAN Membantu memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air dengan berkesan.

BAIK UNTUK PERUBAHAN PATOLOGI DALAM USUS DAN PERUT Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, terlalu berasid, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.

MENYINGKIRKAN LEMAK DAN KOLESTEROL Kajian klinikal membuktikan penggunaan jangka panjang dapat membantu menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya alfalfa sahaja yang mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol.

MELAWAN TUMOR Pengambilan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.

MELEGAKAN KELETIHAN Pengambilan alfalfa dapat memberikan tenaga dan melegakan keletihan

lecithin 3
Alfalfa Complex Kod Produk: 10159 (30 tablet / 33 hidangan) Saranan penggunaan:  Untuk dewasa sahaja. Ambil 10 tablet sekali sehari selepas makan.

HUBUNGI KAMI

Sekiranya terdapat sebarang persoalan mengenai kesihatan dan nutrisi, berminat untuk mendapatkan Ebook kami atau anda berminat untuk memulakan perniagaan secara online dan menambah pendapatan, sila hubungi kami kerana kami menawarkan pelbagai peluang perniagaan untuk anda serta membantu anda untuk membina perniagaan anda.

Jom jadi jutawan sihat!

contact us

+60179329859

Email Me

Pin It on Pinterest

Share This