Vitamin C  merupakan vitamin paling popular samada dalam dunia kesihatan mahupun kecantikan. Ia merupakan vitamin penting yang larut dalam air dan mempunyai pelbagai fungsi kepada tubuh. Peranan utama Vitamin C adalah sebagai antioksidan yang baik. Ia juga berperanan dalam menggalakkan kesihatan gusi, tulang, gigi dan secara umumnya membentuk tubuh kita. Vitamin C Shaklee merupakan salah satu yang terbaik dipasaran disebabkan oleh sistem ‘pembebasan berterusan secara semulajadi’ atau sustained release.

vitamin c

TAHUKAH ANDA?

Tubuh kita tidak mampu menghasilkan atau menyimpan Vitamin C. Oleh itu, kita haruslah mengambil Vitamin C melalui pemakanan harian dan suplemen.

slide vitamin c 1

KEISTIMEWAAN SHAKLEE

  • Sustained Release Vita-C Plus merupakan produk semulajadi yang diperolehi daripada ekstrak jagung dan sesuai untuk mereka yang mempunyai perut sensitif.
  • Setiap tablet Vitamin C mempunyai 7.5 hidangan sebiji buah termasuk kulitnya (500mg) dan pembebasan 1.5 vitamin C buah tersebut kedalam sistem badan kita setiap jam.
  • Sistem pelepasan berperingkat ini (sustained relelase) melepaskan 500mg Vitamin C dalam masa 5 jam untuk memastikan tiada pembaziran dan mengoptimakan penyerapan kedalam tubuh badan.
  • Turut diperkaya dengan 120mg bioflavanoid sitrus untuk meningkatkan lagi keberkesanan dalam tubuh kita, melegakan inflamasi, menentang infeksi bakteria dan radikal bebas.

MANFAAT UTAMA VITAMIN C

 

MEMBENTUK KOLAGEN

Merangsang pembentukan kolagen yang menjadi sebatian asas kepada otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Dengan itu, ianya mampu mengurangkan kedutan dan menghalang tisu otot menjadi lembik.

MEMPERBAIKI SIMPTOM PENDARAHAN

Kekurangan vitamin ini adalah penyebab kepada gusi berdarah, lebam di bahagian kulit, luka lambat sembuh, kulit kering, ruam dan kulit kasar.

MENINGKATKAN SISTEM IMUN

Ia membantu membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, mempertingkatkan alergi hidung dan kulit dan juga asma. Vitamin C yang mencukupi juga dapat menyingkatkan waktu pemulihan dan mengurangkan simptom flu dan selesema.

MEMERANGI KANSER

Sesuai dengan fungsinya sebagai antioksidan yang berkuasa, ia mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel-sel kanser dan membuang bahan kimia bahaya dari tubuh kita dengan berkesan.

MENCANTIKKAN KULIT

Dengan pengambilan vitamin C setiap hari mampu menjadikan kulit lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukan pigment (punca jeragat).

MEMPERBAIKI INSOMNIA

Ia membantu memperbaiki masalah insomnia,stress dan juga masalah berkaitan mental seperti kerisauan/keresahan.

MENGEKALKAN KOLESTEROL SIHAT

Mampu mengekalkan kolesterol baik, mengurangkan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalaman, pendarahan serebral dan penyakit skurvi.

 

VITAMIN C PRODUK KNOWLEDGE

Sustained Release Vita-C Plus
Kod Produk: 10104 (180 tablet / 180 hidangan)

 

Saranan penggunaan:
Untuk dewasa sahaja. Ambil 1 tablet sehari selepas makan.

Untuk pemeliharaan kesihatan: 2 kali sehari,2 tablet setiap kali (selepas makan)

Untuk melawan kanser, influenza, penyembuhan penyakit: 3 kali sehari, 2 tablet setiap kali.

HUBUNGI KAMI

Sekiranya terdapat sebarang persoalan mengenai kesihatan dan nutrisi, berminat untuk mendapatkan Ebook kami atau anda berminat untuk memulakan perniagaan secara online dan menambah pendapatan, sila hubungi kami kerana kami menawarkan pelbagai peluang perniagaan untuk anda serta membantu anda untuk membina perniagaan anda.

Jom jadi jutawan sihat!

contact us

+60179329859

Email Me

Pin It on Pinterest

Share This