Kolesterol Turun Dengan Omega

Bolehkah kolesterol turun dengan omega? Rakyat Malaysia ni kan lebih 90% paras kolesterolnya melebihi paras normal. Ini semua disebabkan tabiat pemakanan kita yang tidak sihat setiap hari. Selain itu dalam entry Adaa KOLESTEROL TINGGI = SILENT KILLER: KETAHUI RISIKO DAN PENYEBABNYA Adaa ada terangkan apakah punca terjadinya kolesterol tinggi dan juga kesan apabila kolesterol kita tinggi. Tapi kebanyakannya sebab pemakananlah. Malaysia kan syurga makanan. Makin lama makin ramai yang sakit akibat tabiat pemakanan sendiri. Tetapi jangan risau, insyaAllah ada jalan penyelesaian. Selain dari menjaga pemakanan, gaya hidup, dan pengambilan ubat, ramai rakyat Malaysia menyatakan paras kolesterol mereka turun dengan Omega. Adakah benar? Jom lihat beberapa testimonial kolesterol turun dengan omega.

 

KOLESTEROL TURUN DENGAN OMEGA

Omega memainkan peranan penting dalam pelbagai sistem tubuh dan salah satu fungsi utamanya adalah menurunkan kolesterol. Bagaimana tu? Salah satu cara menurunkan kolesterol adalah dengan pengambilan lemak tak tepu seperti minyak ikan, minyak zaitun, minyak flaxseed, avocado kekacang dan benih seperti biji benih bunga matahari. Lemak tak tepu ni apabila dimakan sebagai sebahagian daripada diet rendah lemak tepu, lemak monotaktepu (monosaturated fat) dan lemak poli tak tepu (polysaturated fat) akan membantu menurunkan jumlah keseluruhan kolesterol dan kolesterol jahat iaitu LDL disamping meningkatkan kolesterol baik iaitu HDL. Kiranya, dengan pengambilan diet yang sihat atau rendah lemak tepu, kolesterol kita akan dapat dikawal atau menurun dengan pengambilan lemak tak tepu tadi. Jelas kan? Betul atau tidak Omega membantu menurunkan kolesterol, sini Adaa kongsikan 16 testimonial dari pengguna.

Ini adalah perkongsian dari mereka melalui sahabat Shaklee Adaa yang lain. Ada lebih banyak daripada ni tetapi kali ini adaa kongsikan 16 dahulu. Jika anda risau dengan tabiat pemakanan anda, cuba lakukan pemeriksaan dan mula amalkan diet sihat. Omega Guard Shaklee ini bukan sahaja dapat menurunkan paras kolesterol tetapi ada banyak fungsi lain yang boleh memberi manfaat kepada kesihatan kita. Jadi, boleh cuba amalkan ok? Tak rugi pun malah sangat menguntungkan.

Untuk dapatkan promosi bulan ni, terus aja whatsapp adaa ok? Ini satu keluarga boleh makan tau dari anak kecil sampailah orang dewasa. Memang menguntungkan! Yang penting, Omega Shaklee adalah minyak ikan terbaik dunia! Rugi kalau tak cuba!

HUBUNGI KAMI

Sekiranya terdapat sebarang persoalan mengenai kesihatan dan nutrisi, berminat untuk mendapatkan Ebook kami atau anda berminat untuk memulakan perniagaan secara online dan menambah pendapatan, sila hubungi kami kerana kami menawarkan pelbagai peluang perniagaan untuk anda serta membantu anda untuk membina perniagaan anda.

Jom jadi jutawan sihat!

contact us

+60179329859

Email Me

Pin It on Pinterest

Share This