Shaklee murah

Shaklee murah atau mahal? Shaklee ni dah berada dalam pasaran Malaysia lebih 50 tahun dah pun, dalam pasaran dunia lagi lah lama. Multivitamin yang pertama di dunia diasaskan oleh Dr. Forrest C. Shaklee tau dan dah berusia lebih 100 tahun pun. Ya, begitu lama. Kalaulah Shaklee ni mahal, agak-agak mampu tak bertahan selama itu? Habis, Shaklee ni vitamin murah ke? Kalau murah, kenapa masih ramai yang komplen dan merungut kata Shaklee mahal? Dalam dilema sekejap, Shaklee murah ke mahal ni?

Dulu, Adaa tak pernah ambil pusing tentang vitamin murah atau mahal. Pasal vitamin pun tak kisah. Sampai lah bila mengandung anak kedua, kesihatan mula merudum. Adam kecil lagi belum pun 2 tahun, lepas tu mengandung lagi kan, nak urus rumah yang sekangkang kera tu pun tak larat. Letak kepala je tidur, letak kepala je tidur. Apa cerita kan? Berulang alik klinik sampai doktor pun muak. Jadi, atas nasihat Dr.Aishah, pada waktu tu di damansara, Adaa mula mencari vitamin atau suplemen. Waktu tu terjumpalah dengan Shaklee. Masa tu tak tahu shaklee murah atau mahal sebab baru pertama kali beli kan.Set yang Adaa ambil mula-mula dulu VITALEA+B-COMPLEX+VITAMIN C+ESP+FIBER.

Lepas tu tambah lagi ALFALFA+OSTEMATRIX+GLA+VITAMIN E+LECITHIN. Untuk Adam, Eilman dan Fahry pula MEALSHAKE+OMEGA+VITAMIN C CHEWABLE  yang yummy! LOve, loVE Them aLL!

TERASA DUIT TERBANG

Jujur Adaa katakan, mula-mula sekali beli Shaklee rasa duit terbang. Tetapi bila Adaa rasa kesannya terhadap tubuh sendiri, rasa tak berbaloi pula Shaklee jual harga macam tu. Sebab kualitinya melebihi harga yang diletakkan.  Nak cari vitamin murah memang banyak. Tapi nak cari vitamin yang berkualiti tinggi, natural, dengan harga yang ditawarkan oleh Shaklee, memang payah. Maksud Adaa, kalau nak dibanding kan dengan vitamin atau suplemen lain yang kualitinya setara dengan Shaklee, Shaklee ni murah sangat dah. Kita ni kalau nak bandingkan sesuatu kenalah adil kan, ”apple to apple” bak kata orang putih. Jadi, dengan kualiti yang sebegitu baik, berkualiti tinggi, harga shaklee murah lah dek non.

PENGALAMAN GUNA VITAMIN MURAH 😀

Adaa berani kata sebab adaa dah rasa kesannya. Contohnya kan, selepas adaa beli set yang pertama semasa mengandungkan Eilman, Adaa dapat layan anak seharian kat rumah. Walaupun mengandung masih mampu menapak dan memanjat rumah di tingkat 5 tuh dengan jaya nya. Kadang-kadang siap bawak barang yang banyak (sebab encik suami kena dukung Adam yang berat 15-16kg masa tu) masak, kemas rumah, Alhamdulillah dah mampu. Walaupun pada mulanya ambil vitamin untuk lebih bertenaga tapi kesan lain pulak yang Adaa dapat. Contohnya, Gestational Diabetes terkawal, bersalin kali kedua dan ketiga jauh lebih bertenaga dari yang pertama (tidak memerlukan sebarang ubatan) , luka cepat baik, dan yang paling best kali ni dengan bantuan Shaklee (dan izin Allah jua) Adaa berjaya menyusukan Eilman dan juga Fahry ..fahry berjaya menyusu sepenuhnya bukan 2 tahun malah lebih hingga 3 tahun.Syukur sangat, tak ternilai rasanya. Adam dulu setitis pun tak merasa, hukhuk tapi Ibu loves u all!

 

Adam, Eilman, Fahry

 

JADI, SHAKLEE MURAH ATAU MAHAL?

Pada  Adaa, ianya suplemen yang sangat berkualiti tinggi, semulajadi tetapi pada harga murah. Jika dibandingkan dengan suplemen lain yang sama ‘league‘ memang Shaklee lah antara yang termurah. Jadi ianya berbaloi sangat dengan kualiti yang diterima. Ingat ya, buat perbandingan dengan vitamin yang setara dengannya. Dan sebagai pengguna yang bijak, kita kena pandai kira. Adaa bagi satu contoh:

VITAMIN C

Sebotol vitamin C harganya RM92, TETAPI ada 180 biji dalam tu, maksudnya sebiji cuma 50 sen, berbanding dengan jenama lain yang mungkin harganya RM60 TETAPI hanya ada 30 biji, dah jatuh rm2 sebiji, kan beza tu. Sebenarnya Shaklee adalah jenama yang sangat terkenal dan harga yang sangat berpatutan, malah jika dibandingkan dengan kualitinya, ia sebenarnya MURAH!

Adaa nak kongsi satu testimonial dari pelanggan Genkimomma yang kata awalnya rasa mahal tapi dengan benefit yang dia dapat..dia berpuas hati..jom baca!

 

Sue merupakan salah seorang customer baru GenkiMomma, dan juga pertama kali mencuba produk Shaklee. Beliau sememangnya mengutamakan kesihatan, dan sebelum ini juga pengamal suplemen tegar yang dibeli dari farmasi biasa.

Masih ingat lagi, 1 Ramadhan yang lepas saya terima SMS darinya yang ingin mencuba suplemen Shaklee dengan tujuan untuk menambah tenaga, mencantikkan kulit, mengelakkan rambut gugur dan membuang sedikit lemak di badan.

Jadi suplemen yang beliau ambil buat permulaan ialah B-Complex, Vita-C, Zinc & Fiber unflavored. Dan, jom ikuti apa kata Sue selepas seminggu mengambilnya

“Saya rasa baru tak sampai seminggu ambik vit tu semua. Tapi perasan badan tak letih, ngantuk, hubungan suami isteri ++ baik. Tak sangka… tapi rasa perubahan!”

 

Alhamdulillah, seriously saya juga tumpang happy!!!

Inilah kelebihan mengambil suplemen, terutama suplemen Shaklee. Asalnya kita mungkin mengambil suplemen untuk tujuan A-B-C, namun, tanpa kita sedari, kita turut menikmati khasiat X-Y-Z yang pastinya sangat-sangat berbaloi dengan RM yang telah anda belanjakan! Suami pun bertambah sayang… opppsss!

Owh, saya tahu, ramai yang menyangka vitamin Shaklee nie mahal, kan? Tak kurang juga yang menggelarkan Shaklee sebagai vitamin mewah. Sebenarnya, tidaklah mahal manapun jika nak dibandingkan dengan harga kesihatan anda.

 

“Bagus vits ni sume kak. Berbaloi2 dengan harga.
Saya ingatkan Shaklee ni mahal. Heh”

 

Jadi, apa kata anda? Shaklee murah atau mahal? Nilaikan sendiri. Rasa dan cuba dahulu baru tahu kan?

KAMI PENGEDAR SHAKLEE ANDA!

Produk Shaklee hanya boleh didapati melalui HQ, Cawangan di setiap negeri dan melalui Shaklee Independent Distributor yang sah sahaja (itu kami!). Selain daripada itu, ianya tiada kaitan dengan pihak Shaklee. Shaklee tiada stokis, tidak ada sebarang e-commerce  platform selain www.Shaklee2u.com. Dapatkan Shaklee dari sumber yang sah!

PENGHANTARAN & COD

Kami menggunakan khidmat Pos Laju, Gdex dan Citylink untuk penghantaran produk. Produk akan sampai kepada anda dalam 1-5 hari bekerja.

Kami juga sudi membuat COD bagi mereka yang tinggal berhampiran kawasan kami.

NAK JADI PENGEDAR MACAM KAMI?

Nak jana pendapatan dengan Shaklee bersama-sama team Adaa Inspiration Empire (AIE)? Kami menyediakan kelas secara online, mentor-mentor yang aktif dan berpengalaman serta jadual yang fleksibel. NIkmati bonus bulanan anda beserta banyak manfaat sebagai ahli Shaklee! Kami bersedia membantu anda! Ketahui manfaat sebagai ahli Shaklee! 

Service hour: 24 hours 7 days a week

Cod: Seremban, Ampangan, Kuala Pilah, Senawang, Seremban 2

Delivery: Seluruh Malaysia juga luar negara!

Pin It on Pinterest

Share This