Bukti shaklee selamat

Baru-baru ini ada sahabat yang mengatakan pemakanan suplemen membahayakan kesihatan. Sebagai seorang yang telah lama mengamalkan pengambilan suplemen, Adaa terpanggil untuk membetulkan kenyataan tersebut. Membuat kenyataan umum sebegitu adalah tidak adil bagi sesetengah jenama yang benar-benar selamat. Oleh sebab itu, kali ini Adaa akan kongsikan satu bukti Shaklee selamat dan berkesan. Bagi membuktikan Shaklee selamat, Adaa akan kongsikan satu kajian Unggul mengenai suplemen makanan dan keputusan kajian. Anda pasti terkejut dengan keputusan kajian tersebut.

Berbeza dengan syarikat lain, Shaklee mahukan data dan bukti saintifik yang menunjukkan produk mereka selamat digunakan. Bukan setakat dengar cakap orang atau tabur testimonial di internet. Mereka juga merupakan satu-satu syarikat yang berani menerbitkan segala kajian dan bukti saintifik berkaitan kesan penggunaan suplemen mereka terhadap orang ramai. Sekiranya keputusan ujian tidak menyebelahi pihak Shaklee, kajian tersebut tetap akan diterbitkan tetapi Shaklee sanggup mengambil risiko tersebut kerana mereka yakin dengan kualiti produk mereka sendiri.

Adaa sendiri sangat menitikberatkan fakta dan bukti ini sebab bagi Adaa, ianya sangat penting apabila melibatkan kesihatan kita. Kita tak mahu mengambil sesuatu yang boleh menjejaskan tubuh dan kesihatan diri sendiri kan. Jangan ambil sebarangan suplemen sebaliknya kaji dahulu. Bila dah ada bukti Shaklee selamat dan berkesan, kita juga lebih yakin untuk mengamalkannya.

 

BUKTI SHAKLEE SELAMAT & BERKESAN MELALUI KAJIAN UNGGUL (LANDMARK STUDY)

 

 

Bukti Shaklee Selamat 1

KENAPA PERLU LANDMARK STUDY

 

Landmark study atau kajian Unggul merupakan satu kajian yang pertama seumpamanya dijalankan bagi mengetahui dan menilai risiko pengambilan suplemen dalam jangkamasa panjang. Ini merupakan salah satu cara yang tepat bagi menunjukkan bukti Shaklee selamat dan berkesan bukan sahaja untuk diambil dalam jangkamasa pendek tetapi juga untuk jangkamasa panjang.

Ramai orang berpendapat pengambilan suplemen untuk jangkamasa panjang akan merosakkan hati, buah pinggang dan sebagainya. Adakah ianya benar?

Bagi membuktikan kenyataan atau anggapan tersebut, satu kajian telah dijalankan bagi membuktikan secara santifik bahawa suplemen Shaklee adalah selamat berbanding jenama lain.

Kebanyakan kajian yang telah dilakukan oleh ramai saintis hanya melibatkan penggunaan suplemen dalam jangka masa pendek sedangkan sesuatu penyakit mengambil masa 10-30 tahun untuk berkembang dalam tubuh seseorang. Jadi, kesan pengambilan suplemen terhadap seseorang individu itu tidak dapat dilihat dengan jelas.

Oleh sebab itu lah, Dr.Glady Block telah mencadangkan untuk melakukan satu kajian bagi menunjukkan kesan pengambilan suplemen untuk jangka masa panjang.

Dr.Glady Block telah memilih Shaklee bagi menjalankan kajian ini memandangkan Shaklee merupakan syarikat nutrisi No.1 di USA. Memandangkan kajian ini mensasarkan orang yang telah mengamalkan suplemen dalam jangkamasa panjang, maka ianya lebih tepat kerana pengguna Shaklee kebanyakannya memang pengguna tegar selama bertahun-tahun.

 

KAJIAN INI TELUS KERANA TIDAK MELIBATKAN CAMPUR TANGAN PIHAK SHAKLEE SAMA SEKALI. KAJIAN INI DILAKUKAN OLEH PIHAK KETIGA DAN DIKAWAL OLEH DR.GLADY BLOCK DAN MELIBATKAN SAINTIS PIHAK KETIGA. SEKIRANYA KEPUTUSAN TIDAK MEMIHAK KEPADA PIHAK SHAKLEE, KEPUTUSANNYA TETAP AKAN DITERBITKAN.

 

KEPUTUSANNYA AMAT MENGEJUTKAN!

 

Seperti dalam rajah diatas, ujian ini melibatkan 3 kumpulan sasar dan keputusannya sangat mengejutkan.

Hasil kajian Unggul mendapati:

  • Pengguna shaklee mempunyai tahap kesihatan yang lebih baik.
  • Pengguna shaklee mempunyai paras nutrisi yang lebih tinggi dalam darah mereka.
  • Pengguna Shaklee mempunyai risiko yang lebih rendah terhadap penyakit jantung
  • Tiada kesan toksik atau keracunan dalam darah pengguna Shaklee malah tahap nutrisi dalam darah mereka berada dalam paras yang bersesuaian.

 

AWAS! ANDA MUNGKIN SALAH PILIH SUPLEMEN

Pemilihan suplemen yang tidak betul mungkin membahayakan kesihatan anda.

Perhatikan sekali lagi keputusan ujian Unggul yang telah dijalankan oleh Dr.Glady Block bersama saintis pihak ketiga ini:

Dari rajah tersebut anda dapat lihat:

  • Pengguna Shaklee mempunyai tahap kesihatan yang paling baik.
  • Kumpulan sasar yang tidak mengambil sebarang suplemen mempunyai kesihatan yang lebih baik berbanding kumpulan sasar yang mengambil suplemen jenama lain!

Dalam entry Adaa bertajuk BAGAIMANA MEMILIH PRODUK SUPLEMEN BERMUTU TINGGI?, Adaa ada menyenaraikan 11 kriteria penting dalam pemilihan suplemen. Shaklee telah memenuhi kesemua kriteria dimana ia membuktikan Shaklee adalah selamat. Ujian Unggul ini sekali lagi menekankan dan membuktikan secara saintifik bahawa jenama Shaklee adalah jenama yang boleh dipercayai serta selamat untuk diambil. 

 

BERTUKAR JENAMA DAPAT MEMBANTU HIDUP ANDA

 

Dalam penerangan diatas, anda sendiri dapat lihat bukti Shaklee selamat kan? Ini adalah berdasarkan fakta. Dengan lambakan suplemen diluar sana pasti menyukarkan kita untuk membuat pilihan. Apa lagi jika ditayangkan dengan testimonial yang sangat menyakinkan. Tetapi, disinilah pentingnya kita untuk membuat penilaian yang tepat. Fikirkan apa yang kita inginkan. Kesihatan yang lebih baik, bukan? Jadi, dapatkan informasi serta bukti saintifik yang secukupnya sebelum membeli sesuatu produk. Adaa harap, penerangan dalam entry ini dapat membantu anda membuat pilihan yang tepat dan baik untuk diri anda.

LANDMARK STUDY LENGKAP

 

Bagi mendapatkan butir terperinci berkaitan ujian Unggul ini anda boleh layari Kajian Penting Shaklee.

HUBUNGI KAMI

Sekiranya terdapat sebarang persoalan mengenai kesihatan dan nutrisi, berminat untuk mendapatkan Ebook kami atau anda berminat untuk memulakan perniagaan secara online dan menambah pendapatan, sila hubungi kami kerana kami menawarkan pelbagai peluang perniagaan untuk anda serta membantu anda untuk membina perniagaan anda.

Jom jadi jutawan sihat!

contact us

+60179329859

Email Me

Pin It on Pinterest

Share This