10 resepi esp

ESP secara semulajadinya memang sedap. Selalunya Adaa hanya bancuh dengan air biasa atau susu segar sahaja dah terangkat! Tetapi ada yang tanya Adaa, ada cara lain tak untuk minum ESP supaya tak jemu setiap hari? Memang banyak dan lazimnya Adaa akan berikan 20 resepi ESP kepada pelanggan Adaa. Istimewanya kali ini, adaa akan berikan 10 resepi lagi untuk anda semua nikmati!

resepi esp semudah a,b,c

Bilakah waktu terbaik untuk menikmati ESP?

Ada yang kata sesuai untuk diminum sebagai sarapan, ada juga yang ambil untuk minum pagi. Sebenarnya, bilakah waktu terbaik anda boleh mencuba semua resepi yang lazat tu?

 

Kenapa ESP?

🥛Lengkap dengan 9 asid amino perlu

🥛Membekalkan 14g protein soya dalam setiap sajian

🥛Mengandungi 5 jenis Vitamin B

🥛Kaya dengan kalsium untuk kesihatan gigi dan tulang

🥛Tanpa kolesterol

🥛Mempunyai Indeks Glisemik yang rendah (39) dan boleh membekalkan tenaga dalam masa yang lama

 

Walaupun diluar sana banyak lagi sumber protein seperti ayam, ikan, daging, tetapi kenapa anda perlu juga sumber protein dari tumbuhan seperti soya ni?

Soya merupakan satu-satunya tumbuhan yang lengkap dengan 9 asid amino yang diperlukan oleh tubuh tetapi tidak boleh dihasilkan sendiri oleh tubuh kita. Jadi kita perlu ambil dari sumber makanan contohnya ESP. Ia juga bebas kolesterol tak seperti protein haiwan, mempunyai pelbagai nutrien penting seperti Vitamin B dan juga kalsium. Protein soya mampu membekalkan pelbagai faedah terhadap kesihatan tubuh kita yang tidak boleh diberikan oleh protein dari sumber haiwan. 

 

 Soya dan kesihatan jantung

Kajian membuktikan isoflavone soya mampu merendahkan tahap kolesterol LDL. Kolesterol LDL yang tinggi mampu menyumbat salur arteri dan seterusnya meningkatkan risiko sakit jantung. Selain merendahkan LDL dan trigliserida, protein soya juga mampu meningkatkan kolesterol HDL dan melindungi kesihatan jantung.  

Kajian juga menunjukkan bahawa, wanita yang telah menopause  dan mengamalkan suplemen protein dalam diet harian mereka mengalami peningkatan yang ketara dalam keanjalan arteri mereka.

 

Soya dan tulang

Protein soya kaya dengan kalsium. Isoflavone yang terkandung di dalam protein soya mampu mengurangkan kehilangan tulang, meningkatkan pembentukan tulang, dan ketumpatan tulang. Dua kajian yang penting menunjukkan, wanita Asia yang telah menopause, dan mengamalkan pengambilan protein soya dalam diet mereka lebih kurang berisiko mendapat keretakan tulang.

 

 Soya dan kesihatan kulit

Beberapa kajian menunjukkan isoflavone yang terkandung dalam protein soya mampu meningkatkan keanjalan kulit dan meningkatkan sintesis kolagen.

 

Soya dan kesihatan payudara dan prostat

Soya merupakan makanan yang biasa didapati di Asia dan sentiasa ada dalam diet harian kita. Kajian menunjukkan bahawa kanser payudara dikalangan wanita Asia jauh lebih rendah berbanding di Barat. Apabila soya diambil sejak awal iaitu mulai zaman kanak-kanak, ianya dikatakan mampu mencegah kanser payudara. Walaupun kenyataan ini masih belum terbukti 100%, namun pengambilannya yang mampu memberikan 1001 kelebihan tidak harus diabaikan. 

Untuk mengetahui lebih banyak kelebihan ESP, boleh baca Manfaat ESP

 

PROMOSI JANUARI 2019

Bulan ni anda memang bertuah sebab “best selling item” kami ni sedang promosi tau! Dengan pembelian 6 tin ESP anda dapat 1 tin percuma. Bukan itu sahaja:

👉🏻Percuma keahlian Shaklee

👉🏻Percuma penghantaran

👉🏻Rebat wang tunai

👉🏻Diskaun ahli (anda jimat beratus ringgit berbanding harga dalam poster tu!)

dan seterusnya anda boleh menikmati kesemua kelebihan sebagai ahli Shaklee!

 

 

Untuk mendapatkan promosi bulan ini, segera hubungi kami ok? Jangan terlepas!

HUBUNGI KAMI

Sekiranya terdapat sebarang persoalan mengenai kesihatan dan nutrisi, berminat untuk mendapatkan Ebook kami atau anda berminat untuk memulakan perniagaan secara online dan menambah pendapatan, sila hubungi kami kerana kami menawarkan pelbagai peluang perniagaan untuk anda serta membantu anda untuk membina perniagaan anda.

Jom jadi jutawan sihat!

contact us

+60179329859

Email Me

Pin It on Pinterest

Share This