Minyak Ikan

Dalam banyak-banyak minyak ikan, kenapa Shaklee adalah yang terbaik? Tahu kah anda, tak semua ikan bagus? Eh kenapa pula? Ada ikan yang kaya dengan minyak ikan tetapi juga tinggi merkuri. Ada pula yang kaya dengan minyak ikan tetapi rendah merkuri. Tahu tak apa kesan pengambilan merkuri terhadap tubuh kita. Merkuri ni satu bahan kimia yang berbahaya jika terkumpul didalam badan. Jadi bukan sembarangan ikan kita boleh makan tau.

 

OMEGA-3

Omega 3 merupakan asid lemak politaktepu yang tinggi dengan khasiat dan banyak manfaat terhadap kesihatan. Rasanya kita semua sedia maklum Omega ni merupakan salah satu nutrisi yang kita ambil sejak kita mengandungkan anak kita, sampailah anak tu besar dan dia pula beri pada anak dia. Begitulah pentingnya omega ni terhadap tubuh kita. Apa manfaat Omega-3? Boleh rujuk OMEGA GUARD: MINYAK IKAN TERBAIK DUNIA

 

ADAKAH IKAN SAHAJA ADA OMEGA?

 

Tak, tumbuhan pun ada. Tetapi asid lemak ini wujud dalam 2 bentuk pada ikan iaitu DHA dan EPA. Dalam tumbuhan pula ianya wujud dalam bentuk ALA (alpha-linoleic acids). Omega-3 dalam ikan tidak perlu lagi ditukarkan kepada bentuk lain dan boleh terus diserap kedalam sistem tubuh untuk diguna pakai.

 

Sedangkan, Omega-3 dalam bentuk ALA perlu ditukar dahulu ke bentuk DHA dan EPA sebelum boleh digunakan. Oleh sebab itulah, ikan yang kaya dengan Omega-3 di anggap sangat berharga dan bagus.

 

IKAN TINGGI MERKURI

 

Jika anda ingin mendapatkan sumber Omega-3 melalui ikan, pastikan ikan yang anda makan bukan sahaja kaya dengan minyak ikan dan Omega-3 tetapi juga rendah merkuri. Merkuri merupakan logam berat yang sangat berbahaya dan boleh merosakkan sistem otak, buah pinggang, paru-paru dan sistem imun pada kadar tinggi. 

 

Adakah ianya selamat pada kasar rendah? Tak. Pada kadar yang rendah, merkuri boleh membahayakan fetus, kanak-kanak dan bayi. Jadi, walaupun ikan tersebut kaya dengan Omega-3, jangan berikan pada anak kita sekiranya ia juga turut tinggi merkuri. Jika kita kerap makan ikan yang tinggi merkuri, logam berat tersebut boleh terkumpul di dalam sistem tubuh kita dan membahayakan kesihatan serta nyawa kita.

 

CARTA JENIS IKAN DAN PARAS OMEGA SERTA MERKURI

 

Berdasarkan carta diatas, kita dapat lihat jumlah merkuri dan asid lemak Omega-3 dalam setiap jenis ikan. Antara ikan yang sangat disarankan pengambilannya dalam diet harian kita ialah Trout, Mackarel, Anchovy, Sardines, Salmon dan Herring kerana bukan sahaja kaya dengan Omega-3 tetapi juga rendah merkuri.

 

ADAKAH MINYAK IKAN SHAKLEE RENDAH MERKURI?

 

Berita baiknya, Shaklee Omega Guard diekstrak dari ikan laut air sejuk iaitu sardin, mackerel, Herring, dan Ikan bilis (anchovies) di perairan negara Jepun. Semua ikan yang digunakan adalah rendah merkuri.

 

Bukan itu sahaja, Omega Guard Shaklee juga merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spektrum penuh 7 jenis asid lemak Omega-3 semulajadi termasuklah EPA, DHA, ALA, dan banyak lagi.

 

Penyulingan Molekul Berganda

Apa yang membuatkan minyak ikan Shaklee lebih istimewa ialah, ianya menjalani proses moden Penyulingan Molekul 3 Peringkat yang memekatkan asid lemak Omega-3 dan menyingkirkan bahan bahaya seperti raksa (merkuri), plumbum, kadmium,arsenik dioksin, PBC dan lain-lain bahan cemar. Hanya di Shaklee!

 

Dah tonton video di atas? Inilah sebabnya Omega Guard Shaklee mempunyai minyak ikan yang paling tulen di dunia. Kalau rasa susah nak penuhi keperluan Omega-3 dalam badan melalui pengambilan ikan, anda ada alternatif lain iaitu melalui pemakanan suplemen.

 

Untuk mengetahui lebih banyak info dan testimonial berkaitan dengan Omega Guard Shaklee, boleh layari Omega Guard Suplemen dari Shaklee ini telah diperakui kualiti dan keberkesanannya terhadap kesihatan. Jadi, apa tunggu lagi? PROMOSI SHAKLEE JANUARI 2018

HUBUNGI KAMI

Sekiranya terdapat sebarang persoalan mengenai kesihatan dan nutrisi, berminat untuk mendapatkan Ebook kami atau anda berminat untuk memulakan perniagaan secara online dan menambah pendapatan, sila hubungi kami kerana kami menawarkan pelbagai peluang perniagaan untuk anda serta membantu anda untuk membina perniagaan anda.

Jom jadi jutawan sihat!

contact us

+60179329859

Email Me

Pin It on Pinterest

Share This