Lingkaran hitam bawah mata atau biasa orang panggil “panda eye” biasanya terjadi apabila kita kurang tidur, terlalu letih, terlalu lama menghadap gadget, atau terlalu stress. Ianya disebabkan oleh saluran darah disekitar mata kita tersumbat. Menurut pakar, ada juga lingkaran hitam yang terjadi disebabkan alergi, kulit terlalu nipis, pigmentasi yang berlebihan atau cara hidup yang tidak sihat seperti merokok. Dalam entry kali ini adaa akan berkongsi cara menyingkirkan lingkaran hitam secara semulajadi dan juga menggunakan Youth Eye Treatment sebagai rawatan menghilangkan hitam bawah mata paling berkesan.

Youth eye treatment

Memang tak cantiklah kalau ada lingkaran gelap ni. Muka pun nampak suram je dan letih dari biasa sebab kita bukan beruang panda. Kalau beruang panda memang comel lah kalau ada lingkaran hitam. Oleh kerana Youth Eye Treatment merupakan salah satu cara paling berkesan, Adaa akan kongsikan info mengenainya diakhir entry ini. Jadi sila baca sampai habis ok? Kita kasi suspen sikit.

 

CARA SEMULAJADI

 

Cara semulajadi mungkin banyak tetapi mungkin keberkesanannya tidaklah 100% kan. Jika anda ingin mencuba cara semulajadi, ini yang anda boleh buat:

 

1) Minum banyak air. Lingkaran hitam bawah mata mungkin merupakan indikasi badan anda mengandungi terlalu banyak natrium. Minum banyak air bagi mengeluarkan natrium berlebihan dari tubuh anda.

2) Kain Lembab. Kemunculan lingkaran hitam biasanya disebabkan salur darah anda yang mengembang sehingga hampir dengan kulit. Jadi, gunakan kain lembab, timun, kentang, atau uncang teh yang lembab dan tekap pada kedua-dua mata anda.

3) Krim pelindung mentari. Sekiranya lingkaran hitam tersebut disebabkan oleh pigmentasi yang berlebihan, anda boleh menggunakan krim pelindung matahari setiap kali anda keluar. Ini bagi mengelakkan hiperpigmentasi.

4) sapukan krim mata yang bersesuaian bagi mencerahkan kulit dibahagian mata anda.

5) Tinggikan bahagian kepala tempat tidur anda agar bendalir tidak berkumpul saat anda tidur dan menyebabkan sembab, eye bag dan lingkaran hitam

YOUTH EYE TREATMENT BAGI MERAWAT LINGKARAN HITAM

 

Apa yang terkandung dalam Youth Eye treatment ni sampai Adaa kata ia mampu menghilangkan lingkaran hitam bawah mata?

Youth Eye Treatment

Inilah bahan utama yang terkandung dalam Eye treatment dari rangkaian Youth Shaklee Skin Care. Setiap satu ramuan yang diadun mempunyai fungsi yang sangat spesifik dalam merawat mata agar lebih sihat dan cantik.

PEPTIDE BLEND – membantu penghasilan kolagen, menganjalkan kulit, menegangkan kulit, menghilangkan garis halus

LICORICE EXTRACT– membantu dalam stimulasi pembaharuan sel, mencerahkan kulit sekitar mata dan menghilangkan lingkaran gelap bawah mata

HYALURONIC ACID– ejen pelembab terbaik dan membantu melembabkan kulit dibahagian sekitar mata.

Selain daripada bahan unik yang terkandung dalam eye treatment tersebut, reka bentuknya yang unik juga sangat membantu dalam menghilangkan lingkaran gelap bawah mata. “Cooling tip” yang dihasilkan dari logam membantu memberi efek sejuk apabila diurut secara lembut di bahagian sekitar mata dan membantu mengecutkan salur darah. Jika cara semulajadi tadi kita letakkan uncang teh, timun dan sebagainya, dengan youth eye treatment, itu semua tak perlu.

Restoring Eye Treatment ini istimewa kerana:

 

youth eye treatment

Dengan ramuan yang sangat unik dan berkualiti tinggi, bentuk yang lengkap dengan “cooling tip” , Adaa boleh katakan inilah item yang anda wajib ada. Sekiranya anda ingin beli Youth Shaklee Eye Treatment Online atau ada sebarang pertanyaan, boleh terus Whatsapp kami ok?

HUBUNGI KAMI

Sekiranya anda ingin membuat pertanyaan mengenai produk Shaklee, konsultasi atau pembelian produk, boleh hubungi kami segera. 

Kami juga membuka peluang untuk anda menyertai team kami yang berpengalaman lebih 21 tahun sebagai rakan niaga dan memulakan perniagaan Shaklee anda sendiri. Jom jadi jutawan sihat!

Pin It on Pinterest

Share This