Lingkaran hitam bawah mata atau biasa orang panggil “panda eye” biasanya terjadi apabila kita kurang tidur, terlalu letih, terlalu lama menghadap gadget, atau terlalu stress. Ianya disebabkan oleh saluran darah disekitar mata kita tersumbat. Menurut pakar, ada juga lingkaran hitam yang terjadi disebabkan alergi, kulit terlalu nipis, pigmentasi yang berlebihan atau cara hidup yang tidak sihat seperti merokok. Dalam entry kali ini adaa akan berkongsi cara menyingkirkan lingkaran hitam secara semulajadi dan juga menggunakan Youth Eye Treatment sebagai rawatan menghilangkan hitam bawah mata paling berkesan.
Youth eye treatment
Memang tak cantiklah kalau ada lingkaran gelap ni. Muka pun nampak suram je dan letih dari biasa sebab kita bukan beruang panda. Kalau beruang panda memang comel lah kalau ada lingkaran hitam. Oleh kerana Youth Eye Treatment merupakan salah satu cara paling berkesan, Adaa akan kongsikan info mengenainya diakhir entry ini. Jadi sila baca sampai habis ok? Kita kasi suspen sikit.

 

CARA SEMULAJADI

 

Cara semulajadi mungkin banyak tetapi mungkin keberkesanannya tidaklah 100% kan. Jika anda ingin mencuba cara semulajadi, ini yang anda boleh buat:

 

1) Minum banyak air. Lingkaran hitam bawah mata mungkin merupakan indikasi badan anda mengandungi terlalu banyak natrium. Minum banyak air bagi mengeluarkan natrium berlebihan dari tubuh anda.

2) Kain Lembab. Kemunculan lingkaran hitam biasanya disebabkan salur darah anda yang mengembang sehingga hampir dengan kulit. Jadi, gunakan kain lembab, timun, kentang, atau uncang teh yang lembab dan tekap pada kedua-dua mata anda.

3) Krim pelindung mentari. Sekiranya lingkaran hitam tersebut disebabkan oleh pigmentasi yang berlebihan, anda boleh menggunakan krim pelindung matahari setiap kali anda keluar. Ini bagi mengelakkan hiperpigmentasi.

4) sapukan krim mata yang bersesuaian bagi mencerahkan kulit dibahagian mata anda.

5) Tinggikan bahagian kepala tempat tidur anda agar bendalir tidak berkumpul saat anda tidur dan menyebabkan sembab, eye bag dan lingkaran hitam

YOUTH EYE TREATMENT BAGI MERAWAT LINGKARAN HITAM

 

Apa yang terkandung dalam Youth Eye treatment ni sampai Adaa kata ia mampu menghilangkan lingkaran hitam bawah mata?

Youth Eye Treatment
Inilah bahan utama yang terkandung dalam Eye treatment dari rangkaian Youth Shaklee Skin Care. Setiap satu ramuan yang diadun mempunyai fungsi yang sangat spesifik dalam merawat mata agar lebih sihat dan cantik.

PEPTIDE BLEND – membantu penghasilan kolagen, menganjalkan kulit, menegangkan kulit, menghilangkan garis halus

LICORICE EXTRACT– membantu dalam stimulasi pembaharuan sel, mencerahkan kulit sekitar mata dan menghilangkan lingkaran gelap bawah mata

HYALURONIC ACID– ejen pelembab terbaik dan membantu melembabkan kulit dibahagian sekitar mata.

Selain daripada bahan unik yang terkandung dalam eye treatment tersebut, reka bentuknya yang unik juga sangat membantu dalam menghilangkan lingkaran gelap bawah mata. “Cooling tip” yang dihasilkan dari logam membantu memberi efek sejuk apabila diurut secara lembut di bahagian sekitar mata dan membantu mengecutkan salur darah. Jika cara semulajadi tadi kita letakkan uncang teh, timun dan sebagainya, dengan youth eye treatment, itu semua tak perlu.

Restoring Eye Treatment ini istimewa kerana:

 

youth eye treatment
Dengan ramuan yang sangat unik dan berkualiti tinggi, bentuk yang lengkap dengan “cooling tip” , Adaa boleh katakan inilah item yang anda wajib ada. Sekiranya anda ingin beli Youth Shaklee Eye Treatment Online atau ada sebarang pertanyaan, boleh terus Whatsapp kami ok?

Hubungi Kami.

Untuk sebarang pembelian produk, pertanyaan berkaitan produk, konsultasi percuma dan peluang perniagaan dan pendapatan dengan Shaklee, hanya hubungi kami untuk info lanjut.

KAMI PENGEDAR SHAKLEE ANDA!

Produk Shaklee hanya boleh didapati melalui HQ, Cawangan di setiap negeri dan melalui Shaklee Independent Distributor yang sah sahaja (itu kami!). Selain daripada itu, ianya tiada kaitan dengan pihak Shaklee. Shaklee tiada stokis, tidak ada sebarang e-commerce  platform selain www.Shaklee2u.com. Dapatkan Shaklee dari sumber yang sah!

PENGHANTARAN & COD

Kami menggunakan khidmat Pos Laju, Gdex dan Citylink untuk penghantaran produk. Produk akan sampai kepada anda dalam 1-5 hari bekerja.

Kami juga sudi membuat COD bagi mereka yang tinggal berhampiran kawasan kami.

NAK JADI PENGEDAR MACAM KAMI?

Nak jana pendapatan dengan Shaklee bersama-sama team Adaa Inspiration Empire (AIE)? Kami menyediakan kelas secara online, mentor-mentor yang aktif dan berpengalaman serta jadual yang fleksibel. NIkmati bonus bulanan anda beserta banyak manfaat sebagai ahli Shaklee! Kami bersedia membantu anda! Ketahui manfaat sebagai ahli Shaklee!

Service hour: 24 hours 7 days a week

Cod: Seremban, Ampangan, Kuala Pilah, Senawang, Seremban 2

Delivery: Seluruh Malaysia juga luar negara!

Pin It on Pinterest

Share This