kenapa pilih shaklee

Kenapa Adaa pilih Shaklee. Sebenarnya, sebelum Adaa mulakan bisnes Shaklee, macam-macam kerja Adaa cuba buat dari rumah. Bukan senang ya nak memilih kerja untuk dibuat dari rumah, sedangkan kita tiada pengalaman dalam bidang kerja tersebut. Bila adaa habis belajar tahun 2008, adaa tak terus tekad untuk pilih shaklee. Tahu tentang Shaklee pun belum masa tu.

SAYA PILIH SHAKLEE & MULA BERNIAGA ONLINE

 

Sebagai langkah pertama, adaa cuba cari kerja apa yang boleh dibuat dari rumah dan tak mengambil masa yang terlalu banyak. Masa tahun 2008 tu, lepas tamat kertas peperiksaan terakhir, adaa terus terbang pulang ke Malaysia untuk berkahwin. Dah kahwin baru terbang semula ke UK untuk graduasi. Lepas graduasi, adaa cuba cari kerja sana sini. Dan biasa ya adik-adik sekalian, walaupun anda ada Master, ijazah, belum tentu akan dapat kerja. Adaa cuba mintak sana sini tapi tak berjaya. Akhirnya dapat tawaran jurutera tapi pada waktu tu adaa baru sahaja melahirkan Adam. Adaa ambil keputusan untuk kerja dari rumah sahaja. Umi pun sangat menyokong, jadi bermulalah kerjaya sebagai WAHM.

Mula-mula tu memang tak tahu nak buat apa. Adaa pernah jadi online surveyor, Affiliate business, freelance interpreter tapi semuanya tak sesuai dengan jiwa. Nak interpret macam mana, asal pasang je headphone, Adam mula menangis. Sepatah tak dengar hehe. Tahun 2010, bermulalah perniagaan jual baju baby melalui kedai online “Adam’s Little Closet”. Tapi tak lama bertahan sebab pada tahun 2011, Adaa mula terjebak dengan Shaklee.

 

AKHIRNYA ADAA PILIH SHAKLEE

 

Sepanjang Adaa berniaga baju baby, memang seronok tapi dunia bisnes fesyen ni sangat laju dan tak terkejar dengan modal yang sedikit. Dan kebetulan pada masa tu, Adaa mengandungkan Eilman dan doktor nasihatkan adaa cari multivitamin sebab ada masalah sikit masa mengandungkan Eilman. Itulah jodoh pertama dengan Shaklee. Lepas setahun duk makan Shaklee, macam-macam produk Shaklee Adaa ambil sampai penuh peti ais, mulalah jatuh hati. Apa lagi bila dapat tahu pelan perniagaan Shaklee yang sangat menarik.

READ  EUPHORIA LEADERSHIP TRAINING

Adaa memang suka belajar tentang suplemen, ubat. Pendek kata adaa suka belajar tentang kesihatan, sains. Kena dengan jiwa sejak dari sekolah menengah lagi. Pernah minta untuk belajar ke UK dalam jurusan farmasi, tapi jurusan lain pula yang dapat. Bila jumpa Shaklee, rasa seronok dapat belajar. Belajar benda yang kita minat, dan mendatangkan untung. Siapa taknak kan?

Jadi, bermula pada Julai 2011, Adaa tekad untuk pilih Shaklee dan mulakan bisnes Shaklee sehingga ke hari ini.

 

Antara sebab utama Adaa pilih Shaklee:

 

  1. Keberkesanan produk– Adaa seorang pengguna sehingga setahun sebelum mendaftar sebagai ahli Shaklee dan memulakan perniagaan Shaklee. Produk yang berkesan dan sudah berada dipasaran lebih 60 tahun di Malaysia, pastinya mempunyai kredibiliti tersendiri kan.
  2. Selamat, natural- Ini aspek paling penting. Adaa taknak ambil sebarang suplemen sintetik yang boleh memberikan kesan jangka panjang. Dengan Shaklee, bermula dari proses penanaman sehingga pemprosesan sampailah pembungkusan semuanya mesra alam. Ada satu nilai yang adaa sangat suka iaitu bersatu dengan alam semulajadi.
  3. Pelan perniagaan yang adil– Ini bukan sistem piramid. Orang bawah buat kerja orang atas kutip hasil. Siapa buat dia dapat. Tak kira anda downline atau upline. Kalau anda downline sekalipun, jika sales lebih tinggi, pendapatan anda akan jauh lebih banyak dari upline. Tambahan lagi, Shaklee menyediakan begitu banyak insentif menarik. (Nanti adaa buat entry khas untuk ini). Sangat menguntungkan!
  4. Boleh dibuat dari rumah– Ini juga faktor utama adaa memilih Shaklee. Dengan kekangan masa dan keadaan, dapat buat kerja dari rumah sangat memudahkan orang macam Adaa ni. We are our own boss. Masa fleksibel. Asalkan kita rajin berusaha, memang akan ada hasil yang lumayan. Jujurnya, melebihi gaji yang ditawarkan pada Adaa masa dapat jawatan jurutera dulu. Malah ada keadaan, berganda-ganda. Pasang surut tu biasa dalam perniagaan, tetapi tetap menguntungkan!
  5. Modal yang kecil- Masa ada mulakan bisnes baju baby, modal kena besar. Berbeza dengan Shaklee dengan hanya bermodalkan RM68.90, dah boleh mula berniaga. Tak perlu simpan stok beratus atau beribu. Penghantaran dan pengeposan pun Shaklee uruskan. Sangat mudah!
  6. Latihan dan kelas– Bukan sahaja upline kita, Shaklee sendiri banyak mengajurkan kelas secara percuma. Pilih sahaja nak pergi atau tidak. Yang percuma banyak! Yang berbayar sekali sekala saja. Dan yang paling menarik, dengan memilih upline yang betul, kumpulan niaga yang betul, anda tak akan sunyi dengan ilmu, perkongsian pengalaman, motivasi dan banyak lagi. Jangan sampai tepu sudah. Serap jangan tak serap ilmu tu. Mula-mula dulu, Adaa sampai tak terkejar. Terlalu banyak ilmu disuap. Kalau malas jugak tak tahulah. Dalam kumpulan Adaa, upline Adaa dah bertahun-tahun dalam dunia Shaklee. Jadi, boleh serap aura dan ilmu tu. Lagi menarik, kelas juga banyak diadakan secara online. Tengah lepak dengan baju kelawar pun boleh hadir kelas online tau.
  7. Perniagaan yang diwarisi- Shaklee bukan sahaja untuk kita. Perniagaan ni kita boleh wariskan kepada anak cucu cicit kita. Sangat menarik kan?
READ  JOIN TEAM KAMI SEBAGAI EJEN SAH SHAKLEE [ EJEN SHAKLEE SETIAP NEGERI]

Ada banyak lagi sebab Why I Love Shaklee dan kenapa Adaa pilih Shaklee. Bila dah masuk dalam keluarga Shaklee, rasa ukhuwah yang berterusan. Bukan sekadar bisnes tau.

Sekiranya anda berminat, nak sertai kami sebagai rakan niaga, sama-sama mulakan empayar bisnes Shaklee, jom. Kami sentiasa buka pintu untuk anda.

Buat pilihan yang bijak!

Contact Us

Untuk sebarang pertanyaan, pembelian produk, rundingan produk dan kesihatan serta peluang jana income bersama team kami sila hubungi kami segera!

Service hour: 24 hours 7 days a week

Cod: Seremban, Ampangan, Kuala Pilah, Senawang, Seremban 2

Delivery: Seluruh Malaysia juga luar negara!

Pin It on Pinterest

Share This