Peppermint Ginger

PEPPERMINT GINGER PLUS

Peppermint Ginger merupakan salah satu produk yang terkenal dalam mengatasi masalah pencernaan, penghadaman atau sembelit dan masalah angin.

TAHUKAH ANDA?

Masyarakat Cina telah menggunakan halia lebih daripada 2 ribu tahun!

lecithin 2

KEISTIMEWAAN SHAKLEE

  • Terhasil dari kombinasi 4 herba dari Barat dan Timur iaitu daun pudina, halia, adas dan cekur manis
  • Dihasilkan dibawah prosedur standard dengan melalui penggunaan teknologi sains terkini
  • Sangat membantu dalam merawat atau mencegah masalah loya, gastrik, mabuk laut, sendawa dan penghadaman

MANFAAT UTAMA PEPPERMINT GINGER

 

PUDINA

Melegakan otot perut dan mempunyai kesan penenang. Daun pudina dapat membantu dalam masalah penghadaman seperti sembelit, mabuk laut/darat, membantu melegakan gastrik, pedih ulu hati dan cirit birit. Selain itu ia juga membantu melegakan kesan-kesan sampingan seperti muntah dan kehilangan selera makan yang timbul dalam rawatan kemoterapi. Pudina merangsang pengeluaran peluh, oleh itu ia dapat menyekat demam apabila seseorang dijangkiti selesema.

HALIA

Halia merangsang rembesan enzim Salvia untuk membantu proses pencernaan makanan. Ia dapat melegakan ketidakselesaan perut dan usus, sakit haid, loya dan mual angin ketika mengandung dan selepas melahirkan anak. Satu kajian yang dilakukan di United Kingdom menunjukkan bahawa halia menghalang muntah selepas pembedahan manakala penyelidik Switzerland pula mendapati halia berkesan dalam merawat mabuk laut. Laporan penyelidikan awal telah merumuskan bahawa halia sangat berkesan dalam merawat atau mencegah kesakitan ketika dalam perjalanan

POKOK ADAS

Orang-orang Eropah mengambil biji adas selepas makan untuk menghilangkan kembung perut. Ia juga dapat melegakan sakit perut, gejala selesema dan membantu masalah alergi dalam usus.

CEKUR MANIS

Cekur manis telah digunakan oleh orang Mesir purba. Ia membantu melegakan masalah pencernaan dan gejala kesakitan ketika haid, batuk dan kahak. Cekur manis dapat merangsang rembesan jus gastrik untuk pencernaan, menahan kulat yang menyebabkan penyakit kulit yang biasa, melegakan haba pada musim panas dan lembap, memberi peredaran tenaga di dalam badan dan lembut pada perut.

 

lecithin 3

Peppermint-Ginger Plus
Kod Produk: 10126 (90 tablet / 30 hidangan)

Saranan penggunaan:
Untuk dewasa sahaja. Ambil 3 sekali sehari selepas makan.

HUBUNGI KAMI

Sekiranya terdapat sebarang persoalan mengenai kesihatan dan nutrisi, berminat untuk mendapatkan Ebook kami atau anda berminat untuk memulakan perniagaan secara online dan menambah pendapatan, sila hubungi kami kerana kami menawarkan pelbagai peluang perniagaan untuk anda serta membantu anda untuk membina perniagaan anda.

Jom jadi jutawan sihat!

contact us

+60179329859

Email Me

Pin It on Pinterest

Share This