Kesan Gula Berlebihan

Anda suka Red Velvet? Kek keju? Gula-gula? Roti? Nasi? Jika ya, anda mungkin berminat dengan topik hari ni. Selama ni, tanpa sedar kita telah mengambil gula secara berlebihan. Tahu kah anda, nasi juga adalah gula? Tahukah pula anda apa kesan gula berlebihan kepada otak dan tubuh kita? Yang kita tahu mungkin kencing manis. Itu pun sebab penyakit paling popular terutamanya di Malaysia ni. Tapi adakah anda tahu kesan-kesan lain apabila mengambil gula secara berlebihan? Jika nak tahu kenalah tonton video dibawah. Walaupun video tersebut agak informatif dan faktual, cuba kekal fokus dan fahami ya. Jom, fahami apa kesan gula berlebihan terhadap manusia.

 

KESAN GULA BERLEBIHAN TERHADAP OTAK  DAN TUBUH MANUSIA

Video ini sebenarnya adaa dapat dari faceboook setelah dikongsi oleh seorang kenalan. Oleh sebab kita ni banyak dapat penyakit dari pemakanan terutamanya gula, itu yang adaa rasa mahu berkongsi dengan semua. Gula bukan sekadar gula putih. Apa juga yang nama nya gula itu adalah gula. Gula perang ke, gula coklat ke, gula-gula ke. Dan ada juga gula yang kita tak nampak macam gula pun, contoh, nasi, tepung, sos, mayonis dan banyak lagi. Ini semua ada didalam rumah kita dan tanpa kita sedar, hari-hari kita guna dalam masakan dan makanan kita. Sangat tak sihat!

Menakutkan apabila bagaimana makanan seenak gula tu sebenarnya boleh mengancam nyawa kita! Jika anda ingin kekal sihat, cuba kurangkan pengambilan gula sehingga kadar minima. Walaupun enak, lazat, tapi perhatikan sahaja apa kesan gula berlebihan kepada tubuh kita. Menakutkan kan? Jadi, amalkan cara hidup sihat. Jaga pemakanan insyaAllah, kita dapat hindarkan penyakit.

HUBUNGI KAMI

Sekiranya terdapat sebarang persoalan mengenai kesihatan dan nutrisi, berminat untuk mendapatkan Ebook kami atau anda berminat untuk memulakan perniagaan secara online dan menambah pendapatan, sila hubungi kami kerana kami menawarkan pelbagai peluang perniagaan untuk anda serta membantu anda untuk membina perniagaan anda.

Jom jadi jutawan sihat!

contact us

+60179329859

Email Me

Pin It on Pinterest

Share This