Kesan Gula Berlebihan

Anda suka Red Velvet? Kek keju? Gula-gula? Roti? Nasi? Jika ya, anda mungkin berminat dengan topik hari ni. Selama ni, tanpa sedar kita telah mengambil gula secara berlebihan. Tahu kah anda, nasi juga adalah gula? Tahukah pula anda apa kesan gula berlebihan kepada otak dan tubuh kita? Yang kita tahu mungkin kencing manis. Itu pun sebab penyakit paling popular terutamanya di Malaysia ni. Tapi adakah anda tahu kesan-kesan lain apabila mengambil gula secara berlebihan? Jika nak tahu kenalah tonton video dibawah. Walaupun video tersebut agak informatif dan faktual, cuba kekal fokus dan fahami ya. Jom, fahami apa kesan gula berlebihan terhadap manusia.

 

KESAN GULA BERLEBIHAN TERHADAP OTAK  DAN TUBUH MANUSIA

How does sugar affect your brain?

This is your brain on sugar:

Posted by Constantly Curious on Wednesday, 18 October 2017
Video ini sebenarnya adaa dapat dari faceboook setelah dikongsi oleh seorang kenalan. Oleh sebab kita ni banyak dapat penyakit dari pemakanan terutamanya gula, itu yang adaa rasa mahu berkongsi dengan semua. Gula bukan sekadar gula putih. Apa juga yang nama nya gula itu adalah gula. Gula perang ke, gula coklat ke, gula-gula ke. Dan ada juga gula yang kita tak nampak macam gula pun, contoh, nasi, tepung, sos, mayonis dan banyak lagi. Ini semua ada didalam rumah kita dan tanpa kita sedar, hari-hari kita guna dalam masakan dan makanan kita. Sangat tak sihat!
Menakutkan apabila bagaimana makanan seenak gula tu sebenarnya boleh mengancam nyawa kita! Jika anda ingin kekal sihat, cuba kurangkan pengambilan gula sehingga kadar minima. Walaupun enak, lazat, tapi perhatikan sahaja apa kesan gula berlebihan kepada tubuh kita. Menakutkan kan? Jadi, amalkan cara hidup sihat. Jaga pemakanan insyaAllah, kita dapat hindarkan penyakit.

Hubungi Kami.

Untuk sebarang pembelian produk, pertanyaan berkaitan produk, konsultasi percuma dan peluang perniagaan dan pendapatan dengan Shaklee, hanya hubungi kami untuk info lanjut.

KAMI PENGEDAR SHAKLEE ANDA!

Produk Shaklee hanya boleh didapati melalui HQ, Cawangan di setiap negeri dan melalui Shaklee Independent Distributor yang sah sahaja (itu kami!). Selain daripada itu, ianya tiada kaitan dengan pihak Shaklee. Shaklee tiada stokis, tidak ada sebarang e-commerce  platform selain www.Shaklee2u.com. Dapatkan Shaklee dari sumber yang sah!

PENGHANTARAN & COD

Kami menggunakan khidmat Pos Laju, Gdex dan Citylink untuk penghantaran produk. Produk akan sampai kepada anda dalam 1-5 hari bekerja.

Kami juga sudi membuat COD bagi mereka yang tinggal berhampiran kawasan kami.

NAK JADI PENGEDAR MACAM KAMI?

Nak jana pendapatan dengan Shaklee bersama-sama team Adaa Inspiration Empire (AIE)? Kami menyediakan kelas secara online, mentor-mentor yang aktif dan berpengalaman serta jadual yang fleksibel. NIkmati bonus bulanan anda beserta banyak manfaat sebagai ahli Shaklee! Kami bersedia membantu anda! Ketahui manfaat sebagai ahli Shaklee!

Service hour: 24 hours 7 days a week

Cod: Seremban, Ampangan, Kuala Pilah, Senawang, Seremban 2

Delivery: Seluruh Malaysia juga luar negara!

Pin It on Pinterest

Share This