GLA complex

GLA COMPLEX shaklee dikenali sebagai pembantu khas wanita kerana ianya diformulasi khas untuk membantu wanita mengekalkan kesejahteraan menyeluruh sepanjang kitaran haid bulanan. Kebanyakan GLA complex tersedia dipasaran dihasilkan dari Evening Primrose Oil atau EPO. Manakala GLA complex shaklee pula diekstrak dari borage yang mengandungi 2 kali ganda GLA dalam EPO. Borage juga adalah 3 kali ganda lebih dari segi bioavailabiliti dan 3 kali ganda lebih berkesan dari EPO. Ianya diekstrak dari borage yang ditanam secara organik dikawasan Saskatchewan.

Setiap kapsul mengandungi 300mg GLA yang mana ia adalah sumber terbaik Omega-6. Ianya digabungkan dengan minyak bunga matahari dan Vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya.

Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh ShakleeGuard, anti oksidan semulajadi yang dipatenkan. Bioavailabilitinya dibuktikan oleh ujian klinikal dimana ia mampu menyerap dan mengadun kedalam sel dan tisu dengan baik.

TAHUKAH ANDA?

Akademi Sains Kebangsaan menetapkan bahawa kolina penting dalam pemakanan. Lecithin merupakan bahan larut lemak (dipanggil fosfolipid) yang terdiri daripada kolina dan inositol. Keduanya ini merupakan komponen sel membran yang mengawal aliran nutrien kedalam dan keluar sel.

lecithin 2

KEISTIMEWAAN SHAKLEE

  • Diperolehi daripada minyak borage
  • Mengandungi kepekatan GLA yang tinggi (17%-25%)
  • Tulen dan semulajadi dalam bentuk yang mudah diserap
  • Diformulasi khas dengan gabungan GLA, minyak biji bunga matahari dan Vitamin E
  • Merupakan asid lemak penting Omega 6 yang digunakan oleh tubuh untuk menghasilkan prostaglandin iaitu bahan yang mengawal atur pelbagai proses tubuh.

MANFAAT UTAMA GLA COMPLEX

 

HERBA TRADISI YANG DIPERCAYAI

Borage adalah herba kegemaran orang Barat. Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.

MENGAWAL SELIA ESTROGEN DAN TESTOSTERON

Membantu membentuk prostaglandin untuk mengawalselia hormon lelaki dan wanita. Juga memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.

MELAMBATKAN MENOPAUSE

Memperbaiki keadaan menopaus seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, dan depresi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tona kepada uterus untuk kulit lebih muda.

MEMPERBAIKI PROSTATOMEGALY

Memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.

MENENTANG KANSER

Merupakan anti oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.

MEMPERBAIKI INFLAMASI KULIT

Mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, kurap. Ia juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi akibat rheumatisma dan arthritis.

MENGHALANG KOMPLIKASI DIABETES

Merendahkan gula dalam darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan akibat gula dalam darah yang tinggi.

PELANGSINGAN DAN MENGHALANG PERTAMBAHAN BERAT BADAN

Membantu merendahkan kolesterol LDL, menghalang pertambahan berat badan dengan berkesan, memberi tona yang cantik pada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan yang cantik dan menghalang pertambahan berat badan. Ambil semasa perut kosong untuk mengelakkan keasidan hiper.

MENGHALANG TEKANAN DARAH TINGGI

Menghalang pembekuan darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung seperti arteriosklerosis dan myocardial infarction.

MEMPERBAIKI TEKSTUR RAMBUT

Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.

HIPERAKTIF & AUTISMA (ADD/ADHD)

Dibuktikan secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki kanak-kanak autisme, sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hiperaktif.

 

GLA COMPLEX BUKAN SAHAJA UNTUK WANITA

Ramai orang salah anggap bahawa ianya hanyalah untuk wanita. Sebenarnya suplemen ini sama pentingnya dengan asid amino yang tidak boleh dihasilkan oleh manusia. Ianya hanya boleh diperolehi dari makanan. Sangat penting untuk kanak-kanak ( potong softgel dan campurkan isinya dengan makanan), remaja, dewasa dan juga selepas manopaus dan andropause (menopaus lelaki)

lecithin 3

GLA Complex
Kod Produk: 10620(60 softgel / 30 hidangan)

 

Saranan penggunaan:
Untuk dewasa sahaja. Ambil 1 softgel dua kali sehari selepas makan.

Untuk menopaus, pelangsingan: 2 kali sehari, 2 softgel setiap kali selepas makan

HUBUNGI KAMI

Sekiranya terdapat sebarang persoalan mengenai kesihatan dan nutrisi, berminat untuk mendapatkan Ebook kami atau anda berminat untuk memulakan perniagaan secara online dan menambah pendapatan, sila hubungi kami kerana kami menawarkan pelbagai peluang perniagaan untuk anda serta membantu anda untuk membina perniagaan anda.

Jom jadi jutawan sihat!

contact us

+60179329859

Email Me

Pin It on Pinterest

Share This