Aloe Vera Gel

Apabila sebut sahaja tentang Forever Living, rata-rata pasti kenal minuman Aloe Vera Gel terutamanya botol berwarna kuning. Adaa dulu pun kenal Forever Living Produk Malaysia melalui minuman Aloe Vera Gel ni lah. Tahukah anda yang sebenarnya Forever Living bukan hanya ada minuman Aloe Vera  berbotol kuning ni sahaja? Di Malaysia ada 4 jenis minuman dari Forever Living. 3 berasaskan aloe vera gel dan 1 lagi berasaskan campuran buah-buahan yang paling tinggi dan kaya antioksidan. Nak tahu apa dia, jom Adaa kenalkan.

Pomesteen

FOREVER POMESTEEN POWER merupakan salah satu minuman paling popular di Forever Living kerana rasanya yang sedap dan kaya dengan 1001 khasiat. 

Forever telah memasukkan 7 jenis buah-buahan ke dalam minuman beri yang lazat ini. Bukan sembarangan buah ya, tetapi buah yang paling tinggi kandungan antioksidannya iaitu DELIMA, PEAR, MANGGIS, RASPBERI, BERI HITAM, BERI BIRU dan ekstrak BIJI ANGGUR. Bayangkan, 7 jenis buahan-buahan dengan nilai ORAC yang sangat tinggi dalam satu botol!

*ORAC- (Oxygen Radical Absorbence Capacity). Nilai ORAC adalah petunjuk yang digunakan untuk mengukur KEUPAYAAN ANTIOKSIDAN MENYEKAT KEROSAKAN RADIKAL BEBAS.

Aloe Vera Gel

Adaa pasti semua orang tahu tentang khasiat buah delima kan. Apa lagi jika digabungkan dengan 6 buahan lain yang juga mengandungi khasiat yang sangat banyak. Dengan pelbagai campuran beri dan buahan ini telah menjadikan Pomesteen sebagai satu minuman yang mengandungi polifenol, xanthines dan Vitamin C dalam setiap teguk yang anda minum. InsyaAllah jika diamalkan, anda akan mendapat manfaat yang terbaik untuk kesihatan anda! 

Tubuh manusia terdiri sel-sel yang sentiasa rosak atau mati setiap hari disebabkan oleh pelbagai faktor pemakanan dan persekitaran. Asap kenderaan contohnya yang kita sedut setiap kali pergi dan balik kerja itu sahaja pun mampu mematikan sejumlah besar sel dalam badan kita. Jadi, bayangkan pula dengan pemakanan yang tidak sihat, cahaya matahari, pencemaran sekitar, stress, berapa banyak sel kita mati setiap hari. Tu yang ada masalah kulit lah, cepat nampak tua lah, kusam lah, belum kira lagi sistem pertahanan badan yang semakin terjejas. 

Jadi, boleh bayangkan tak betapa pentingnya antioksidan ini untuk tubuh kita? 

Musim Covid-19 ni, kita sendiri sering dinasihati supaya kerap ambil Vitamin C untuk meningkatkan pertahanan tubuh. Dalam sebotol Pomesteen ni, kandungan Vitamin C nya sangatlah tinggi tau. Yang paling istimewa, setiap peringkat usia boleh minum! 

Antara Manfaat Pomesteen

 

Aloe Vera Gel

 Sebotol Pomesteen mengandungi 1 Liter jus dan berharga RM99. Tetapi, sebagai ahli Forever, anda boleh nikmati minuman berkhasiat ini pada harga jauh lebih murah dengan potongan 5%-30% bagi setiap botol!

 

Aloe Vera Gel

Ok, tadi dah cerita satu minuman dari Forever Living kan. Lagi 3 kita tengok sekarang. 3 lagi minuman yang dikeluarkan oleh Forever Living Produk Malaysia ialah minuman yang mengandungi Aloe Vera Gel sebagai ramuan utamanya. 

Aloe Vera Gel
Aloe Vera Gel

Terdapat 3 jenis Aloe Vera Drink iaitu Original, Aloe Berry Nectar dan Aloe Bits N’ Peaches. Lain ke yang sebelah kiri dan kanan ni? 

Sama sahaja sebenarnya. Cumanya yang dalam karton atau kotak tu ialah versi baru aloe vera drink ni. Belum sampai Malaysia lagi. InsyaAllah soon. Setakat ni yang ada di Malaysia semuanya dalam botol gemuk tu. Kandungan dalamnya tetap sama, jangan bimbang. 

Dalam gambar dibawah ni pula ada satu lagi tambahan iaitu Forever Freedom. Tetapi di Malaysia belum ada, hanya ada di pasaran Brunei dan Singapura. 

 

Forever living

Keistimewaan Aloe Vera Forever Living

> Dihasilkan100%  dari spesis Aloe vera yang terbaik di dunia iaitu Aloe Barbadensis Miller

> Perladangan Aloe vera dijalankan secara 100% organik tanpa penggunaan baja kimia,racun perosak atau racun herba.

 

> Aloe veranya dipelihara, dituai dan difilet dengan tangan untuk mengeluarkan ekstrak gel daun dalaman dalam beberapa jam supaya hasilnya kekal tulen.

 

> Produk aloe vera pertama yang menerima Aloe Science Council untuk kandungan dan ketulenan.

 

> Aloe vera yang ditanam sendiri dan bukan didapati dari pembekal atau pihak ketiga.

 

> Gel aloe vera yang distabilkan secara 100% menggunakan proses berpaten yang telah terbukti berkesan dalam mengekalkan nutrisi dan zat dalam gel aloe vera. Teknik ini bukan sahaja dapat mengekalkan kesegaran sehingga 99.875%, malah masa penyimpanan khasiat aloe vera juga dapat ditingkatkan dari 2 hari ke 5 tahun!

> Sebotol aloe vera gel mengandungi 99.7% aloe vera tulen.

> Ramuan utama semua produk Forever Living juga berasaskan aloe vera tulen dalam kuantiti yang tinggi.

 

> Minuman aloe vera (aloe drink) tidak ditapis atau dihomogenkan untuk memberikan faedah maksimum kepada pengguna.

 

> Aloe vera tidak direbus kerana proses ini boleh memusnahkan khasiat aloe vera tersebut.

 

> Menggunakan paten proses pemisahan kulit dari gel. Teknik ini dapat memisahkan kulit dengan mesin berpaten dalam 0.5 saat serta menyingkirkan emodin yang boleh menyebabkan alergi dan cirit birit.

 

> Produk aloe vera Forever Living telah mendapat pengiktirafan ketulenan daripada :

  • International Aloe Science Council
  • Food & Drug Administration (FDA)
  • Penarafan Kosher
  • Sijil Halal

 

> Semua produk Forever Living telah mendapat sijil halal IFANCA (halal antarabangsa) dan juga JAKIM.

 

Apa Beza Ketiga-tiga Aloe Drink?

 Bezanya tak lah jauh sangat antara ketiga-tiganya ni. Dalam video pendek diatas ada diterangkan sedikit tentang perbezaan Aloe Drink ni. Selain peratusan aloe vera gel yang berbeza, ianya juga mengandungi kandungan atau ramuan tambahan yang berbeza. Oleh sebab itu, khasiatnya juga berbeza. 

ALOE VERA GEL

– Membekalkan 99.7% aloe vera gel dari bahagian dalam daun aloe vera

– Kaya dengan Vitamin C

-Kaya dan tinggi dengan antioksidan

ALOE BERRY NECTAR

– Membekalkan 90.7% aloe vera gel dari bahagian dalam daun aloe vera

– Diperkaya dengan khasiat kranberi dan epal

-Kaya dan tinggi dengan antioksidan

ALOE PEACHES

– Membekalkan 84.5% aloe vera gel dari bahagian tengah daun aloe vera

-Mengandungi puri buah pic

– Sangat sesuai untuk kanak-kanak dengan rasa yang manis

 Khasiat Aloe Vera Gel Drink

 

Aloe Vera Gel
Aloe Vera Gel
Aloe Vera Gel
Aloe Vera Gel

Dah dapat gambaran tentang Aloe Drink? Dah tahu mana satu pilihan anda?  Cubalah hari ini!!

Harga bagi setiap Aloe Vera Gel 1L ialah RM99. Tetapi bagi Ahli forever, nikmatilah potongan sehingga 30% untuk setiap botol yang anda minum!

Dah Tahu Tentang Forever Living?

Jadi, tunggu apa lagi?  

Jika anda ingin segera menjadi pengguna Forever Living, atau mahu mulakan perniagaan bersama Forever Living dan bersama-sama keluarga Forever kami, terus hubungi kami untuk mengetahui Cara Jadi Ahli Forever Living

Atau jika anda mahu mendaftar sendiri secara online, Adaa sertakan juga Tutorial ringkas untuk anda mendaftar melalui website Forever.

Tapi jangan lupa, masukkan nama dan ID kami sebagai sponsor anda untuk anda berada dalam team kami!

NAMA: Noor Syuhada binti Md Noor

FBO ID: 600800014170

Let’s Aloe!

Cara Jadi Ahli Forever Secara Online 

Jangan lupa masukkan nama dan ID kami sebagai sponsor anda!

Lwatch

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pin It on Pinterest

Share This